Quinten Hermans: 'Nu ben ik echt op stoom'

Quinten Hermans: 'Nu ben ik echt op stoom'

Vorig veldritseizoen won Quinten Hermans in Essen. Dit jaar, met Mathieu van der Poel er bij, was een tweede plaats het hoogst haalbare.

Quinten Hermans, die vorig jaar de cyclocross in Essen won, gaf deze keer voor de wedstrijd aan dat hij niet 'happy' was met het gewijzigde parcours, met de vele bochten.Maar dat nam niet weg dat hij al meteen na de start op de kop van de wedstrijd kwam, samen met Laurens Sweeck. De zege zat er echter niet in want Mathieu van der Poel reed zowat halverwege de cross weg richtiing het hoogste schavotje. Hermans bleef gas geven en wist de tweede plaats met zekerheid te consolideren toen zijn eerste achtervolger, de Belgische kampioen, lek reed.

Essen 2020 podium heren close.jpg (158 KB)Fotocredit JG

"De podiumplaatsen zijn zeer fel begeerd deze winter", laat Quinten Hermans optekenen voor het Tormans CX Team. "Gezien het deelnemersveld, beloofde het opnieuw een zware strijd te worden voor de overwinning en dichtste ereplaatsen. Ik voelde me goed en hield de tegenstand in de gaten. Bij een versnelling van Van der Poel was het op de tanden bijten, maar ik zag dat de anderen af en toe foutjes maakten. Dat gaf me vertrouwen en ik ben zeer blij om vandaag mijn eerste podiumplaats van het seizoen te behalen. Het zat er al even aan te komen en nu kon ik het eindelijk verwezenlijken. De gevolgen van mijn valpartij in de Dauphiné Libéré sleepten langer aan dan ik gehoopt had, maar nu ben ik echt op stoom", klinkt het strijdvaardig

In de Koppenbergcross werd Quinten -hoewel nog niet op zijn volle kunnen- 4de en in de voorbije wereldbekermanche Namen 5de. Vandaag staat Herentals Crosst op het programma, een cross met een profiel waar hij, behoudens pech, goed kan scoren.

Fotocredit TFoto

Info Herentals Crosst klik hier
Vind volledige uitslag CX Essen klik hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!