Mathieu van der Poel was een maat te sterk in Essen

Mathieu van der Poel was een maat te sterk in Essen

Mathieu van der Poel heeft de editie 2020 van de Cyclocross Essen gewonnen. De wereldkampioen veldrijden reed zowat halverwege de cross weg van de concurrentie richting de zege. Quinten Hermans was een verdienstelijke tweede en de Brit Tom Pidcock mocht als derde mee op het podium (fotocredit JG)

Laurens Sweeck dook als eerste het veld in bij de heren in Essen, kort gevolgd door Quinten Hermans. De twee trokken meteen door en passeerden bij het ingaan van de volgende ronde met een handvol seconden voorsprong op Pidcock, Kamp, Aerts en Van der Poel. Tegen het einde van die ronde vormde zich met Hermans, Sweeck, Pidcock en Van der Poel een kopgroepje van vier vooraan. Toon Aerts maakte de aansluiting niet en zou daar ook niet meer in slagen. Toen de Brit een paar slippers maakte, zag hij de andere drie van hem wegrijden. Bij het ingaan van de 5de ronde volgde hij op 10 seconden van het koptrio, Toon Aerts op 20 en Ryan Kamp op 30 seconden.

De wereldkampioen nam de leiding en met nog een halve cross te rijden reed hij weg van zijn metgezellen en soleerde naar de zege. Sweeck reed op een slecht moment lek en verloor logischerwijs terrein op Hermans, die finaal de tweede stek consolideerde. Pidcock passeerde Sweeck, die behoorlijk ver moest rijden om te kunnen wisselen van fiets. De Belgische kampioen deed nog een stevige inspanning om de 3de podiumplaats te bemachtigen, maar slaagde daar net niet in.

"Ik voelde de cross van Namen nog in mijn benen.", zei Van der Poel na de wedstrijd. "Bovendien maakte ik in het begin te veel fouten, mijn banden stonden wat te hard. Na een fietswissel draaide het veel beter en vond ik het juiste ritme. Daarna heb ik geprobeerd om op een zuinige manier te winnen. Er komt nog een drukke periode aan. Ik vond hier gelukkig ook een parcours waar ik met mijn techniek het verschil kon maken.", aldus de wereldkampioen veldrijden

Essen 2020 Mathieu wint.jpg (193 KB)Fotocredit JG

Volledige uitslag CX Essen klik hier

Bron reactie: Ethias Cross Essen




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!