Van der Poel trekt finaal het zeil naar zich toe in Namen

Van der Poel trekt finaal het zeil naar zich toe in Namen

Tom Pidcock was één van de topfavorieten voor de zege in de Wereldbekermanche Namen. De Brit stelde niet teleur maar moest afrekenen met de toppers Wout van Aert en Mathieu van der Poel. De wereldkampioen was finaal de sterkste.

NAM_6943.JPG (835 KB)

Wereldbekerleider Michael Vanthourenhout manifesteerde zich al meteen na de start in Namen op de kop van de wedstrijd. Maar al gauw zette Tom Pidcock alle topfavorieten onder druk. Wout van Aert volgde en dat deed ook Vanthourenhout. Mathieu van der Poel maakte een paar slippers maar liet ook niet begaan. De Brit bleef druk zetten en het was voor zijn metgezellen bikkelen om in zijn spoor te blijven. 

NAM_6733 Namen.jpg (1.09 MB)

Richting ronde 4 had hij nog maar eens een versnelling geplaatst en passeerde met 12 seconden voorsprong.  De wereldkampioen leek zijn tanden stuk te bijten om de kloof te dichten maar kreeg hulp van Wout van Aert, die het gat toereed richting de slotronde. Van der Poel trok vervolgens stevig door en wist zijn tegenstanders af te houden tot op de meet. Wout van Aert en Tom Pidcock werden respectievelijk 2de en 3de, na een zeer boeiende wedstrijd. Michael Vanthourenhout, die heel lang meestreed voor het podium, consolideerde de vierde stek en behoudt zijn leidersplaats in de Wereldbeker.

"Ik heb geen enkel moment in de wedstrijd het gevoel gehad dat ik overschot had. Het was echt een uur lang op de limiet.", zei Mathieu van der Poel over de (wed)strijd. Hij won nu al vijf keer op de Citadelle in Namen.

Volledige uitslag en stand in de Wereldbeker klik hier

Fotocredit TFoto




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!