Michael Vanthourenhout consolideert leidersplaats

Michael Vanthourenhout consolideert leidersplaats

Michael Vanthourenhout nam een zeer goede start in de wereldbekermanche in Namen en wist zich in de wedstrijd goed vooraan te manifesteren. Er waren er echter 3 sterker op de Citadelle dan de West-Vlaming. Maar met een vierde stek en het behoud van de leiderstrui is Michael best tevreden

Michael Vanthourenhout wist een tijd lang zijn wagonnetje aan te haken bij Wout van Aert en Mathieu van der Poel, in de battle met Tom Pidcock voor de zege én/of een podiumplaats. Hij reed weliswaar ook lek maar zoekt dat niet als excuus voor zijn 4de stek in de uitslag.

"Ik kwam daardoor op het einde inderdaad wat krachten te kort. Anderzijds, die vierde plaats was het hoogst haalbare hoor.", klinkt het eerlijk.

"Ik heb nooit echt aanspraak kunnen maken op de overwinning. Van Pidcock zagen we in Gavere dat hij op zijn top zit. De kwaliteiten van Van Aert en Van der Poel kennen we. En die worden alleen maar sterker. Dan ben ik toch blij dat ik vijftig minuten met die mannen mee heb kunnen rijden. Dat ik leider blijf in de Wereldbeker is een mooie beloning.", aldus de Pauwels Sauzen-Bingoalrenner.

Fotocredits TFoto

Volledige uitslag en stand in de Wereldbeker klik hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!