Pidcock is klaar voor de strijd op de Citadel van Namen

Pidcock is klaar voor de strijd op de Citadel van Namen

Op zondag 20 december 2020 staat de wereldbekerwedstrijd in Namen op het programma. Tom Pidcock, de winnaar van de Superprestigewedstrijd Gavere het voorbije weekend, is meer dan klaar om de strijd aan te gaan voor de zege op de Citadelle de Namur.

Tom Pidcock was al drie keer de beste in de UCI Cyclo-cross World Cup in Namur. In 2016 won de Brit bij de junioren en in 2017 en 2018 toonde hij zich ongenaakbaar bij de U23. Vorig seizoen debuteerde Pidcock bij de elite met een vierde plaats. Na zijn knappe zege in Gavere het voorbije weekend, wordt het 21-jarige multitalent dan ook naar voor geschoven als één van de topfavorieten voor komende zondag.

Gepiekt

De Brit gaf er iedereen het nakijken, inclusief Mathieu van der Poel. "Ik ben zelf verrast door mijn prestaties', vertelde Pidcock na zijn zege in Gavere. "Ik heb gepiekt naar de cross in Namur. Normaal moet ik komend weekend dus nog beter zijn. Het is een mooie verrassing om sinds de start van mijn seizoen zo snel progressie te boeken. Dat ziet er goed uit voor de komende weken."

WK2_7228 Tom Pidcock.jpeg (134 KB)

In Namen wil Pidcock bevestigen. "Ik heb nu voldoende vertrouwen om te zeggen dat ik vol voor de zege ga, al zal Mathieu ook zeker gemotiveerd zijn. Modder, klimmen en draaien en keren, het parcours in Namur moet mij wel liggen. Hopelijk kan ik de lijn van afgelopen weekend doortrekken", klinkt het ambitieus.

Multitalent

Pidcock mag pronken met wereldtitels in het veldrijden bij de junioren en de beloften en is de zilverenmedaillewinnaar bij de elite van het voorbije WK in Dübendorf. Maar hij heeft op zijn jonge leeftijd ook al een indrukwekkend palmares op de weg bijeen gefietst met onder andere een wereldtitel tijdrijden bij de junioren, winst in Parijs-Roubaix voor beloften en drie maanden geleden nog drie ritzeges en de eindzege in de Ronde van Italië voor beloften, de zogenaamde Baby Giro.

WK2_7300 Tom Pidcock.jpg (176 KB)

"Mijn winst in de Baby Giro heeft niet meteen invloed op de cross, maar voor die wedstrijd heb ik wel heel hard getraind en ben ik lichter geworden. Tijdens de cross is dat nu een extra voordeel waar ik van kan profiteren", aldus Pidcock, wiens grote doel dit seizoen het WK is, dat in januari in Oostende plaatsvindt. "Ik maak zeker een kans, al vindt Mathieu in het zand van Oostende wel een grote speeltuin. Hij zal er sowieso als favoriet aan de start staan en ook Wout (van Aert) zal er heel sterk voor de dag komen. Het is mijn doel om dit jaar met hen te strijden!"

WK2_7339 podium elite heren.jpg (403 KB)

En dat mag Pidcock zondag dus al een eerste keer doen op de Citadelle de Namur. Voor het eerst dit seizoen staan Pidcock, van der Poel en van Aert samen aan de start van een veldrit. Naast dit straffe trio tekenen ook alle andere grote namen present in de UCI Cyclo-cross World Cup Namur.

Info wereldbekerwedstrijd Namen klik hier

Fotocredits TFoto - bron tekst: Golazo

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!