Wereldtop tekent zondag present op de Citadelle de Namur

Wereldtop tekent zondag present op de Citadelle de Namur

Op de Citadelle de Namur gaan we zondag voor het eerst dit seizoen bij elite heren alle grote tenoren tegen elkaar zien strijden. Ook bij de vrouwen staan de wereldtoppers aan de start.

De toppers uit het veldrijden die ook schitteren op de weg lieten even op zich wachten in het veld. Wout van Aert hervat. Hij begon op 28 november aan zijn veldritseizoen met een derde plaats in Kortrijk en vertrok na de Superprestige Boom op 6 december, zijn derde wedstrijd, even op stage. Mathieu van der Poel mocht vorige zaterdag meteen op het hoogste schavotje plaatsnemen na zijn eerste veldrit van het seizoen, de Scheldecross Antwerpen (kijk en luister hier). Daags nadien moest de wereldkampioen de duimen leggen tegen Tom Pidcock, die in Gavere aan zijn vierde cross van het seizoen toe was en soleerde naar de zege. (lees hier)


GAV_6242 Gavere podium heren.jpg (353 KB)

Het 21-jarige Britse supertalent pakte afgelopen seizoen achter van der Poel zilver op het WK in Dübendorf en heeft door zondag voor het eerst in zijn carrière een klassementscross te winnen een nieuwe grote stap voorwaarts gezet. Op de Citadelle de Namur vindt Pidcock, die in september de Ronde van Italië voor beloften op zijn naam schreef, een parcours dat op zijn lijf geschreven is. De Brit is een uitmuntende klimmer en heeft een grote motor, maar dat geldt uiteraard evenzeer voor Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Toon Aerts, ... en ook Eli Iserbyt zal tuk zijn op een topprestatie.

Wereldtop present

"De UCI Cyclo-cross World Cup Namur is de eerste cross dit seizoen waarin Van Aert, Van der Poel en Pidcock samen aan de start staan. Het belooft een fantastische strijd te worden", aldus parcoursbouwer Erwin Vervecken van organisator Golazo sports. "Maar het favorietenkransje blijft zeker niet beperkt tot deze drie. Eli Iserbyt was dit seizoen al goed voor zes overwinningen en zal ook zondag voorin meestrijden. Net als Toon Aerts, die al twee keer tweede en een keer derde werd op de Citadelle de Namur. En wereldbekerleider Michael Vanthourenhout – de winnaar in Tabor – zal zich zondag ook opnieuw willen bewijzen."

'Brand topfavoriete'

NAM_8691 Lucinda wint.jpg (722 KB)

Ook bij de vrouwen komt de voltallige wereldtop aan de start van de UCI Cyclo-cross World Cup Namur. "Lucinda Brand is de topfavoriete", meent Vervecken. "Ze was de voorbije twee jaar de beste op de Citadelle de Namur en won dit seizoen naast de openingsmanche van de UCI Cyclo-cross World Cup nog zes andere crossen." Concurrentie mag de 31-jarige Nederlandse traditiegetrouw alvast uit eigen land verwachten: wereldkampioene Ceylin Alvarado, Denise Betsema, Annemarie Worst,...

Geen trap - nieuwe lus

Het parcours van de UCI Cyclo-cross World Cup in Namur heeft een kleine wijziging ondergaan ten opzichte van een jaar geleden. "De trap is uit het parcours verdwenen en vervangen door een nieuwe lus met een klein klimmetje", licht Vervecken toe. "Daardoor is de passage over de kasseien die we vorig jaar geïntroduceerd hebben met 100 meter ingekort, maar er blijven nog altijd 250 meter over om het verschil te maken. De UCI Cyclo-cross World Cup Namur is en blijft een zware, maar bijzonder attractieve cross waarin de heroïek van het veldrijden volledig tot uiting komt", aldus Vervecken, die net als van Aert en van der Poel drie wereldtitels op zijn palmares heeft staan.

Lees: Geen jeugdwedstrijden in Namen klik

Fotocredits TFoto - bron: Golazo

Info Wereldbeker Namen op zondag 20 december 2020 klik hier

 

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!