Lucinda Brand topt ook in Boom

Lucinda Brand topt ook in Boom

Lucinda Brand heeft ook de Superprestigewedstrijd in Boom gewonnen. Het is haar zesde zege van dit veldritseizoen en de vierde op rij. Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema flankeerden hun landgenote op het podium, als respectievelijk tweede en derde.

podium dames.jpg (537 KB)

In normale tijden is het de jeugd die als eerste van start gaat maar deze keer beten de dames de spits af in de Superprestigewedstrijd in Boom. De wereldkampioene dook als eerste het veld in, gevolgd door de Belgische. Ook Denise Betsema was al meteen helemaal vooraan terug te vinden en Lucinda Brand was attent mee. De Texelse nam de zandstrook zeer vlot en wist enige voorsprong te nemen daardoor. Maar eerste achtervolgsters Alvarado en Brand sloten aan en we kregen drie koploopsters in ronde 2. Niet zo heel ver daarachter volgden eerstejaarsbelofte Puck Pieterse en Annemarie Worst. Deze laatste twee zouden echter niet tot helemaal vooraan geraken.

Net voor halfcross maakte Brand een slipper op het einde van de moeilijke afdaling en Alvarado nam een handvol seconden voorsprong. In de volgende ronde reed de Telenet Baloise leeuwin tot bij de wereldkampioene en trok meteen stevig door. Dit terwijl Betsema wat terrein verloor op de leidsters.

Finaal toonde Brand zich de betere op de steile klimmen en wist ze te soleren naar haar 6de zege van dit veldritseizoen, de vierde op rij. Alvarado consolideerde haar tweede stek en Betsema de derde.

In het klassement staan Brand en Alvarado met 71 punten samen aan de leiding

volledige uitslag en klassement klik hier


later meer


Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!