Iserbyt soleert naar winst in Boom

Iserbyt soleert naar winst in Boom

Eli Iserbyt heeft zich de beste getoond op het terrein van de Schorre in Boom. Zijn teamgenoot Michael Vanthourenhout werd tweede en Toon Aerts vervolledigde het podium als derde.

Tom Pidcock haalde alles uit de kast om als eerste het veld in te duiken op de Schorre in Boom en slaagde daar ook in. Maar niet veel later zakte de Brit terug. Na enkele rondes profileerden zich met Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Toon Aerts, Corné van Kessel en Wout van Aert vijf renners vooraan de wedstrijd. Eerste achtervolgers waren Laurens Sweeck en Ryan Kamp. 

In de 7de van 9 rondes moest Corné van Kessel de rol lossen na de vele tempoversnellingen van zijn metgezellen. Eli Iserbyt wist voorsprong te nemen op de lange steile klim en ook vast te houden in de afzink ervan. Toen Toon Aerts nog eens een slipper maakte in de achtervolging was de West-Vlaming definitief ribbedebie. Ook Wout van Aert gleed uit en Michael Vanthourenhout kwam alleen op positie twee. De Europese kampioen verzwakte niet en soleerde naar de zege in Boom. Michael Vanthourenhout consolideerde de tweede stek en Toon Aerts was nog voorbij Van Aert gereden en vervolledigde het podium als derde. Op 4 finishte Wout van Aert en op 5 Corné van Kessel. Belofte Ryan Kamp werd heel knap 6de.

BOO_5408.JPG (1007 KB)

Eli Iserbyt is heel blij met de overwinning  "een moordend rondje", zei de West-Vlaming over het parcours. "Iedereen reed ongeveer even rap", gaf hij mee, doelende op een spannende strijd, dat het moelijk was om een groot verschil te maken. Iserbyt verwoordde het slot als "de zang van de stervende zwanen"

Het is reeds de 6de zege voor Eli dit veldritseizoen en met deze in Boom verstevigt hij zijn leidersplaats in de Superprestige. Ook in de X²O Badkamers Trofee topt de 23-jarige het klassement.

Volledige uitslag en stand in de Superprestige van/na Boom klik hier


Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!