Hoe sterk zal Wout van Aert in Kortrijk al zijn?

Hoe sterk zal Wout van Aert in Kortrijk al zijn?

Alle ogen in veldritland en bij uitbreiding de wielerwereld zijn zaterdag op de CAPS Urban Cross in Kortrijk gericht. In de tweede manche van de X2O Badkamers Trofee doet Wout Van Aert zijn intrede in het veld. "Het is niet realistisch om meteen top te zijn", blikt de drievoudige wereldkampioen vooruit.

"Een groot succes., zowel voor het publiek als voor de renners.", klinkt het bij organisator Golazo over de eerste editie van de Urban Cross in Kortrijk vorig jaar.

Anno 2020 moet de cross het doen zonder publiek, maar alle andere troeven blijven wel aanwezig. "Het parcours is voor 95 procent gelijk aan dat van vorig jaar (zie hier)", licht Erwin Vervecken van Golazo toe. "Het enige verschil is dat de modderstrook, die vorig jaar aan de VIP-tent lag, minder zwaar zal zijn omdat de ingezaaide graszone veel harder is geworden."

Het snelle stadsparcours krijgt zo nog een kleine extra turbo. "Kortrijk was vorig jaar één van de snelste crossen van het seizoen", meent Vervecken. "Maar dat wil niet zeggen dat het geen zware cross is. Door de twee bruggen op het parcours moeten de renners zich keer op keer opnieuw lanceren. Verwacht dus ook zaterdag geen vliegkoers waar je bij het minste foutje twintig plaatsen verliest."

Wout van Aert

Een absolute blikvanger voor Kortrijk is de terugkeer van Wout Van Aert. Iets minder dan een jaar geleden deed hij zijn wederoptreden in Loenhout, na zijn kwalijke val in de Tour de France (lees hier). En dat hij het veld zou induiken in de Azencross kwam de drievoudige wereldkampioen veldrijden vertellen in Kortrijk (lees hier).

Zeker nog niet in topvorm - verwacht niet te veel

Na zijn fenomenaal wegseizoen bleef Wout Van Aert twee weken van de fiets. "Daarna heb ik op een ontspannen manier terug opgebouwd richting dit weekend", vertelt de renner van Team Jumbo-Visma. "Op dit moment ben ik zeker nog niet in topvorm. Het eerste blok met de crossen in Kortrijk, Tabor en Boom hoop ik vooral aan te grijpen om beter te worden.", klinkt het.

"De voorbije weken heb ik in Spanje vooral aan de basis gewerkt", legt Van Aert uit. "Na het veldritseizoen schakel ik meteen terug over naar de weg. Het is dus belangrijk dat ik mijn goede vorm zo lang mogelijk kan doortrekken."

Eventueel hoge verwachtingen van de buitenwereld in de aanloop naar deze 2de manche van de X2O Badkamers Trofee in Kortrijk wil Van Aert dan ook temperen. "Na mijn seizoen op de weg is het niet abnormaal dat er veel van mij verwacht wordt. Maar wie denkt dat ik gewoon de lijn van de weg kan doortrekken in het veld, die benadert het op een veel te eenvoudige manier. Ook voor mezelf zou het heel gevaarlijk zijn om zo te beginnen denken."

"Het is niet realistisch om meteen top te zijn. Ik heb lang genoeg gecrost om te weten dat het niveau heel hoog ligt. Vergeet niet dat ik zaterdag tegen de wereldtop rij. Die mannen hebben hier een hele zomer naartoe gewerkt, mijn aanloopperiode is veel te kort. Ik hoop dat ik op karakter en conditie mijn wagonnetje kan aanhaken, maar verwacht van mij niet dat ik de koers zal maken."

G2020_6368 Banner Veldritkrant 728x90px.png (44 KB)

Fotocredit TFoto - bron: Golazo

Info Urban Cross Kortrijk klik hier


 

 

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!