Velofollies 2023

Lucinda Brand zegeviert in Merksplas

Lucinda Brand zegeviert in Merksplas

Lucinda Brand heeft de superprestigewedstrijd in Merksplas gewonnen. Denise Betsema werd na een knappe inhaalrace tweede en Ceylin del Carmen Alvarado derde.

In de superprestigewedstrijd bij de dames in Merksplas nam de wereldkampioene de snelste start en dook ook als eerste het veld in. Om de eerste keer het bosje in te rijden nam Lucinda Brand de kop van haar over. Beide dames wisten door de zandstrook te rijden en zo wat afstand te nemen van Annemarie Worst, die weliswaar deze als eerste opreed maar halfweg moest afstappen. De 777-renster zou zich in het vervolg van de wedstrijd niet meer vooraan kunnen handhaven.

Finaal leek het een strijd voor de zege te worden tussen Alvarado en Brand maar dat was zonder Denise Betsema gerekend. Deze laatste heeft nog steeds een slechte startpositie en maakte er een knappe inhaalrace van. Bij het ingaan van de slotronde passeerde de Texelse kort achter Brand, die een handvol seconden verloor op Alvarado na de passage op de zandstrook. Alvarado gleed in het bos uit en zag Brand haar passeren. Toen de wereldkampioene nogmaals ten val kwam, glipte ook Betsema haar voorbij. Lucinda Brand reed redelijk onbedreigd naar de zege, Betsema werd knap tweede en Alvardo wist nog de derde stek te consolideren. Annemarie Worst kwam meteen daarna als vierde over de meet.

LEU_4339.JPG (505 KB)

De wereldkampioene behoudt wel haar leidersplaats in het klassement van de superprestige en Lucinda Brand komt tot op één puntje. 

Uitslag/stand klik hier

Fotocredits TFoto

Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

November 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!