Toon Aerts effent de paden aan Merksplas-Kolonie

Toon Aerts effent de paden aan Merksplas-Kolonie

Toon Aerts heeft met de Superprestige Merksplas zondag 22 november 2020 als het ware een wedstrijd in zijne hof. De kopman van de Telenet Baloise Lions is dan ook nog meer tuk op de zege en ging alvast het pad effenen.

Op zondag 22 november 2020 staat de Superprestigewedstrijd in Merksplas op het programma, aan de Kolonie. Sinds vorig seizoen is de cyclocross verhuisd van de veiling in Hoogstraten naar de nieuwe locatie (lees hier). De Aardbeiencross was al een thuiswedstrijd voor Toon Aerts en dat is het nu nog meer. De Telenet Baloise Lion rijdt er als het ware bijna in zijn eigen tuin.

Zelf het pad effenen ...

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de man uit Rijkevorsel al op verkenning is geweest op het parcours.
"Er liggen stukken in waar nog nooit op gereden is, zeker nog niet op gekoerst is.", vertelde Toon aan de regionale zender RTV. "Ze hebben echt een paar stukske bos weggekapt om het parcours te leggen. En dat maakt dat de paadjes eigenlijk nog gereden moeten worden en dat ‘t uiteindelijk goed is dat ik die nu zelf kan gaan leggen."

Trukendoos

Als Aerts zondag kan winnen, komt hij aan de leiding van het Superprestigeklassement, mogelijks met gelijke punten als Eli Iserbyt, als de West-Vlaming tweede wordt. Zoals de voorbije wedstrijden al bleek, zal Toon om op het hoogste schavotje te mogen het rood-zwarte blok moeten verslaan en het taktisch goed uitklaren.
"Het deel tegen de aankomst- en de startstrook aan is heel vaak rechtdoor, met stukken waar dat de wind volledig aankan. Dus, in echt uw eentje daar rijden zal heel moeilijk zijn. Maar ja, als ik moet wachten en in een groepje blijf zitten dan zit daar meestal met een heel sterk blok van de concurrenten. Ja, dat maakt het er sowieso ook niet gemakkelijk op . Ik zal hier of daar een trukendoos moeten bovenhalen om toch proberen met een klein groepje richting de finale te rijden in plaats van met een grote groep waar dat ze in het voordeel zijn.", denkt Toon hardop.

Ploeteren

Als er toch geen publiek mag komen, mag het stevig regenen, zegt Aerts. "Ik heb liever natuurlijk nog een echte modderstrook, en een echte loopstrook bijvoorbeeld . Dat zullen we hier moeilijk krijgen, denk ik. We zitten in de Kempen, in die echte zandgrond . Het water is zo weggetrokken. Maar als het zondag tijdens de wedstrijddag regent, kan het toch wel wat slijk hebben, wat schuiven, … dat doe ik wel graag. De mensen, die kunnen dan warm voor de televisie naar ons kijken , dan zullen wij wel ploeteren.", aldus Toon Aerts.

Info (programma, deelnemers, stand, ...) Superprestige Merksplas klik hier

Fotocredit TFoto - bron quotes: RTV
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!