Happy Dog Cat

Laurens Sweeck mag op hoogste schavotje in Leuven

Laurens Sweeck mag op hoogste schavotje in Leuven

Enkele dagen na zijn zege in Niel mocht Laurens Sweeck ook op het hoogste schavotje aan de kazerne in Heverlee (Leuven). De Belgische kampioen nestelde zich een wedstrijd lang in het wiel van Toon Aerts, die tweede werd. Michael Vanthourenhout bolde als derde over de streep.

LEU_3902.JPG (840 KB)

De wedstrijdsituatie bij de heren aan de kazerne in Heverlee (Leuven) lag al in ronde één vast . Toon Aerts en Laurens Sweeck namen een goede start en reden weg van de rest. In de derde ronde volgde een groep op 16 sec van het kopduo, met Daan Soete, Vincent Baestaens, Quinten Hermans, Niels Vandeputte, Ryan Kamp, Diether Sweeck, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt. Deze twee laatste zaten in de volgende ronde samen in de achtervolging op de leiders, maar een ronde later was het enkel nog Vanthourenhout, die zowat op 15 sec bleef hangen. Vermits hij een teamgenoot van Sweeck is, speelde de Belgische kampioen het tactisch en bleef in het wiel van Aerts zitten ... tot de laatste 100 meters van de wedstrijd. Laurens won, niet geheel onlogisch gezien het verloop, de spurt van Aerts, die zich tevreden moest stellen met de tweede stek. Vanthourenhout consolideerde de derde plek.

In een zetel

"Ik heb inderdaad mijn voordeel gehaald uit het feit dat Michael druk bleef zetten. Ik zat letterlijk in een zetel.", gaf Laurens Sweeck eerlijk toe. "Ik voel dat ik sinds het EK een paar procentjes sterker ben, al kon ik dat daar niet tonen. Woensdag in Niel en vandaag wel. Ik hoop dat ik die vorm nog een tijdje kan aanhouden", aldus de Belgische kampioen.


volledige uitslag klik hier

Fotocredits TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!