Sterke Kamp eerste belofte in Niel

Ryan Kamp toont zich profwaardig als belofte tussen de elite heren. In de Jaarmarktcross in Niel finishte de Brabander als 8ste en was er een podium geweest voor zijn categorie dan stond hij op het hoogste schavotje, geflankeerd door Niels Vandeputte (10de) en Pim Ronhaar (12de)

Door de coronamaatregelen zijn er op dit moment geen aparte beloftenwedstrijden. De betere uit de categorie en/of zij die de organisatie van de A-wedstrijden toelaten, kunnen hun kans gaan bij de elite heren. Voor sommigen draait dat uit op een harde leerschool, anderen komen dan weer meer dan op de deur kloppen bij de grote jongens.

Ryan Kamp, die volgende maand 20 jaar wordt, is zo iemand. Hij werd bij de nieuwelingen, juniores en beloften (2 keer) Nederlands kampioen veldrijden. Begin dit jaar werd Kamp wereldkampioen veldrijden bij de beloften in het Zwitserse Dübendorf en het voorbije weekend pakte hij de Europese titel in de categorie (lees hier). De Brabander won bij de juniores en de beloften een aantal mooie wedstrijden en stond enkele keren op het eindpodium van klassementscrossen.

Het virtuele beloftenpodium

Dit veldritseizoen rijdt de Pauwels Sauzen-Bingoalrenner de wedstrijden bij de elite heren, door de omstandigheden. En hij doet het, als belofte, prima tussen de grote jongens. Zijn uitslagen zijn goed op zich en hij stond, op één keer na, telkens op het virtuele beloftenpodium, waarvan twee keer het hoogste schavotje. Zijn teamgenoot Toon Vandebosch, de Belgische beloftenkampioen, topte drie keer, Thibau Nys en Thomas Mein één.

Uitslagen Ryan Kamp

-Rapencross Lokeren 6de > 2de belofte (zijn teamgenoot Toon Vandebosch was er met een 5de plaats beste belofte)
-Polderscross Kruibeke 9de > 3de belofte (Thibau Nys was er met een 5de plaats beste belofte en Niels Vandeputte (7de) tweede)