Topfavoriet Kamp blijft Britten voor op EK voor beloften

Topfavoriet Kamp blijft Britten voor op EK voor beloften

De Nederlander Ryan Kamp maakte zijn favorietenrol helemaal waar tijdens het Europees kampioenschap veldrijden voor beloften. Op een beugscheut van zijn thuis werd de beloftenwereldkampioen in Rosmalen op het podium vergezeld door de Britten Thomas Mein en Cameron Mason.

Door de strenge Covid-regels geen Belgische selectie aan de start op het EK veldrijden voor beloften heren. De weg voor de Nederlandse en Britse favorieten lag zo helemaal open. Na een snelle start van de Spanjaard Ivan Feijoo Alberte namen Ryan Kamp en Thomas Mein het commando in handen. Het duo kreeg aanvankelijk Pim Ronhaar, Kyle Agterberg, Cameron Mason en Tim Van Dijke mee.

Een sterke Kamp werd, tot frustratie toe, voortdurend de koppositie opgedrongen. Half koers vond hij in zijn ploegmaat Pim Ronhaar een metgezel en samen plaatsten ze een stevige versnelling. De samenwerking was maar van korte duur, want Kamp trok er al snel alleen vandoor. Ronhaar werd verwezen naar de achtervolgende groep met Mein, Agterberg en Mason.

Britten

Terwijl Kamp zijn voorsprong uitdiepte, werkte het Britse duo Mein-Mason zich los van de achtervolgers. Meer dan zeventien seconden voorsprong had de leider nooit, maar dat was voldoende voor de titel. Pas op de streep kon Mein zich verzekeren van de tweede plek, terwijl Mason het brons mee naar huis mocht nemen.

EK 2020 podium beloften.jpg (204 KB)

Volledige uitslag klik hier



Fotocredits UEC/Bettiniphoto - Tekst Toelen




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!