Stand heren in de TV-crossen: 5-3

Stand heren in de TV-crossen: 5-3

Slechts enkele dagen na wapenstilstand wordt er gestreden in het veld aan de kazerne in Heverlee. De cyclocross in Leuven viert zijn 10de verjaardag. Toon Aerts won er drie keer en verwacht net als de voorbije crossen een tactisch steekspel van de jongens van Jurgen Mettepenningen op zaterdag 14 november 2020.

Toon Aerts heeft goede herinneringen aan Leuven. Op 3 januari 2016 won de Kempenaar er zijn allereerste tv-cross als prof. Ook de voorbije twee seizoenen zette hij de wedstrijd naar zijn hand. "Nochtans krijgen we daar niet een parcours dat me echt op het lijf geschreven is", lacht Aerts. "Het is geen typische boscross, ook geen weidecross. Maar het moet soms wat meezitten en dat was in Leuven al drie keer het geval."

Ook in deze tiende editie, voor het eerst in november, behoort Toon Aerts tot de kanshebbers op winst. Al beseft hij dat hij voorbij het rood-zwarte legioen van Pauwels Sauzen-Bingoal moet. "Klopt helemaal. En met dat eindeloos lange stuk weg in de aankomstzone kan het best tactisch gespeeld worden", klinkt het bij de kopman van de Telenet Baloise Lions

"Al hoeft dat geen nadeel te zijn. Ik verwacht dat ik kan rekenen op steun van mijn ploegmaat Lars van der Haar. En als de mannen van Mettepenningen toch in de meerderheid zijn, mogen zij op dat lange stuk ook hun verantwoordelijkheid nemen. Ik moet dan vooral zorgen dat ik op kop zit bij de technische passages in het veld."

KRU_8454 Toon Aerts.jpg (483 KB)

5-3

Na acht tv-wedstrijden dit seizoen is de zegestand vijf – drie in het voordeel van Pauwels Sauzen-Bingoal. "Maar zonder mijn lekke band in Niel was het misschien vier – vier", lacht Aerts. "Dat geeft me wel vertrouwen en dat is ook mijn houvast voor de komende weken. Ik verwacht in Leuven misschien zelfs meer weerwerk van Laurens dan van Eli. Zo'n titel (Iserbyt werd zondag Europees kampioen, red) kruipt toch een beetje in de kleren en Sweeck was in Niel ook al sterk.", klinkt het

Eli Iserbyt won de Rapencross Lokeren, Superprestige Ruddervoorde, Koppenbergcross en het EK veldrijden. Zijn teamgenoot Laurens Sweeck de Jaarmarktcross in Niel.

Toon Aerts won achtereenvolgens de Polderscross in Kruibeke, de Superprestige Gieten en op be-Mine in Beringen.

Meer info (programma, deelnemers, ...) klik hier

Fotocredits TFoto - bron: persbericht Golazo
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!