Lucinda Brand wint wederom de Jaarmarktcross

Lucinda Brand wint wederom de Jaarmarktcross

Lucinda Brand heeft voor het tweede jaar op rij de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. In de editie 2020, deel uitmakend van de Superprestige, wist de Nederlandse in het slot haar landgenotes Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema achter zich te houden.

Niel 2020 podium dames.jpg (733 KB)

De jaarmarktcross Niel maakt dit jaar deel uit van de Superprestige en mede-organisator Golazo pakte uit met een nieuw parcours (lees hier). Door de regenval mochten de dames, die eerst hun wedstrijd reden, al meteen een stukje modder induiken. Annemarie Worst nam de beste start en deed dat als eerste. Op de ploeterstrook nam Ellen Van Loy de leiding, met in haar zog Ceylin del Carmen Alvarado. De wereldkampioene, voor het eerst in Niel, nam over en even verder kwam Van Loy ten val.


Al in de eerste ronde vormde zich het gekende duo vooraan -Alvarado & Worst-  en ook Kastelijn pikte aan. Manon Bakker volgde achter het trio en niet zo heel veel verder een lint van rensters, met Alicia Franck, Betsema, Brand, Van Loy, … Op de zandstrook vormde zich een grotere groep en bij de volgende passage op de modderstrook zagen we Sanne Cant naar voor schuiven, terwijl bij Worst de ketting er af ging. In die tweede ronde kregen we vervolgens Denise Betsema en Alvarado op de kop. Zij kregen het gezelschap van Yara Kastelijn en in de vierde ronde wist ook Lucinda Brand de aansluiting te maken. Deze dames zouden strijden voor het podium. Kastelijn moest in volle finale als eerste de rol lossen. In de absolute slotfase nam Brand de kop op de zandstrook, kort gevolgd door Alvarado, terwijl Betsema net niet aanslot. Lucinda maakte er een langgerekte sprint van en gaf de koppositie niet meer af. De wereldkampioene finishte in haar wiel als tweede en een paar seconden later bolde Betsema over de meet als derde.

In het veldritseizoen 2019-2020 was de Jaarmarktcross Brand haar eerste cross, die ze meteen ook won. Zij startte toen voor het eerst in de kleuren van de Telenet Baloise Lions en pakt nu dus voor het tweede jaar op rij  de zege in Niel voor het team.

Afwerken in de sprint

"Het was fijn om nog eens te winnen", zei Brand naderhand. De Nederlandse moest er hard voor knokken om op de kop van de wedstrijd te geraken "Mijn start was goed, maar door op een slecht moment terug op de fiets te springen, reed ik mezelf vast in het bos. Na mijn fietswissel had ik hetzelfde probleem. Daarna had ik niet de kracht om het kloofje snel dicht te rijden op het asfalt. Ik zag goed op welke stroken ik terrein kon goedmaken. Zo liep ik sneller in de zandbak en durfde ik me nadien voluit naar beneden te gooien.", aldus Lucinda, die het dan wist af te werken in de sprint "Winnen in de sprint, dat is toch nog iets mooier. Tot het laatste moment weet je niet of je het zal redden. Dat maakt de ontlading alleen meer groter.", luidt het bij de Nederlandse, die er vertrouwen in had dat ze Alvarado kon kloppen "Ik wist dat ik daartoe in staat was. Je moet gewoon goede benen hebben".


volledige uitslag klik hier

Fotocredits TFoto - bron reactie: Superprestige Niel/Golazo
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!