Laurens Sweeck zegeviert in Niel

Laurens Sweeck zegeviert in Niel

Laurens Sweeck heeft de Jaarmarktcross 2020, dit veldritseizoen deel uitmakend van de Superprestige, op zijn naam weten te schrijven. De Belgische kampioen kon in de slotronde zijn teamgenoot Eli Iserbyt achter zich houden. Toon Aerts, die nog lek reed, bolde als derde over de finish

NIE_2921 podium heren.JPG (869 KB)

Laurens Sweeck reed vrij vroeg in de wedstrijd alleen voorop in de Jaarmarktcross in Niel. Eén van de favorieten, Eli Iserbyt, was bij de start ergens blijven haperen en zat wat ingesloten in het pak bij aanvang van de modderstrook, die volgde kort na de start. Maar de kersverse Europese kampioen wist snel op te schuiven en nam zelf het initiatief om te achtervolgen op zijn teamgenoot vooraan. In de tweede ronde reed Iserbyt alleen tot bij Sweeck en zakte daarna weer wat terug toen de Belgische kampioen vol bleef doorgaan. In de volgende rondes wist Toon Aerts de kloof op de leider te dichten, weliswaar met Eli in zijn wiel. Ook Michael Vanthourenhout leek nog de aansluiting te kunnen maken met de koplopers maar slaagde daar uiteindelijk niet in. Het werd dus finaal een strijd met drie voor de zege. In de voorlaatste ronde kwam er een aanval van Iserbyt en Sweeck volgde zijn teamgenoot. Op het zelfde moment bleek Aerts lek te staan en zag hij zijn kans op de zege teniet gedaan.

De Belgische kampioen veldrijden had zich al de beste getoond op de zandstrook en demonstreerde dat ook in de slotronde. Sweeck reed overtuigend naar de zege, Iserbyt en Aerts consolideerden hun respectievelijk tweede en derde stek.

De overwinning was in elk geval geen kado "Uiteindelijk is het leuk om in de laatste ronde een duel met een ploegmaat af te ronden. Als je tot het laatste moment moet knokken voor de zege, dan geeft dat toch een grotere kick dan dat je al lang weet dat je gaat winnen.", zei Sweeck naderhand, die zoals hierboven omschreven als beste de zandstrook verteerde "Ik wist dat ik daar goed was en dan doet het deugd om daar het verschil te kunnen maken. De lekke band voor Toon Aerts was een gelukje voor ons, maar pech rijdt ook mee in de cross. Iedereen heeft wel eens zijn deel. Vorige week had ik pech op het EK, nu was het voor Toon.", aldus de Belgische kampioen veldrijden, die met een goed gevoel huiswaarts kon.

Volledige uitslag en stand in de Superprestige na Niel klik hier

Fotocredits TFoto - bron reactie: SP Niel




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!