Pieterse houdt Nederlandse eer hoog

Pieterse houdt Nederlandse eer hoog

Een back-to-back voor Puck Pieterse op het Europees kampioenschap in Rosmalen. Na haar titel vorig jaar bij de dames junioren, kroonde ze zich nu tot kampioene bij de beloften. De Hongaarse Kata Blanka Vas greep het zilver. Manon Bakker mag naar huis met het brons.

De waardenverhouding bij de dames beloften was meteen duidelijk. Het was al Nederland dat de klok sloeg, met uitzondering van Kata Blanka Vas. Shirin Van Anrooij opende de debatten in Rosmalen, maar werd voortdurend op de hielen gezet door haar landgenoten Manon Bakker, Puck Pieterse, Aniek Van Alphen, de Italiaanse Sara Casasola en Vas.

Na een snelle opener van Van Anrooij en een poging van Bakker, rook Pieterse haar kans. De eerstejaarsbelofte, in dienst van Alpecin-Fenix, deed dat met veel bravoure en sloeg meteen een stevige kloof.

Hongaarse druk

Eerste achtervolgster Vas bleef druk zetten op de leidster en naderde zo bij het luiden van de bel tot op zes seconden. Dichter kwam ze echter nooit en zo kroonde Puck Pieterse zich tot Europees kampioene. Amper een jaar geleden deed ze hetzelfde in het Italiaanse Silvelle, toen nog bij de dames junioren.

De Hongaarse Kata Blanka Vas verstoorde het Nederlandse feestje nog door aan de haal te gaan met het zilver. De rest van de top zes kleurde met Bakker, Van Alphen, Van Anrooij en Van Empel wel volledig oranje. Net als bij de heren beloften stonden er vandaag geen Belgen aan de start, omwille van de Covid-regels.

EK 2020 podium U23 dames.jpg (611 KB)



Volledige uitslag en analyse/rondetijden klik hier

Nederland pakt tot dusver drie titels op evenveel wedstrijden op het EK veldrijden 2020 in Rosmalen. Nog één wedstrijd te gaan, elite heren.

Fotocredits UEC/Bettiniphoto - TFoto-Toelen

Lees ook: Topfavoriet Kamp blijft Britten voor op EK voor beloften heren klik hier
Lees ook: Alvarado pakt 2de Europese crosstitel 2020 voor Nederland klik hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!