Happy Dog Cat

Yorben Lauryssen kiest voor de weg

Yorben Lauryssen kiest voor de weg

Yorben Lauryssen maakt op zijn 18 jaar de switch van het veld naar de weg en zal uitkomen voor het West-Vlaams team EFC L&R Vulsteke van Michel Pollentier en Wim Feys.

Yorben Lauryssen zette als nieuweling en als junior mooie prestaties neer in het veld en zegevierde ook in enkele topwedstrijden. Zo won de West-Vlaming als eerstejaars junior in 2018 de Koppenbergcross. Vorig seizoen mocht hij op het hoogste schavotje in de superprestigewedstrijd Boom en in de Hotondcross. Het talent in het veld is er dus maar toch kiest Lauryssen nu voor een switch naar de weg. "Mario De Clerq en Gianni Meersman (nvdr zijn ploegleiders) vermoeden dat ik op de weg een betere carrière kan uitbouwen dan in het veld", vertelde Yorben aan Hln. Dat de jongeman daar toch even moest over nadenken, is logisch. "Een makkelijke beslissing was het niet, maar ik ga het proberen", klinkt het. En mede dankzij Meersman kan Lauryssen van start bij het team EFC L&R Vulsteke. "Ik ben blij dat ik bij een schone ploeg kansen krijg. Bovendien is het een West-Vlaams team, een niet onbelangrijk pluspunt.", zegt de Jabbekenaar.

Yorben wou nog wel meerijden in de Koppenbergcross morgen, op zaterdag 31 oktober, tussen de profs, maar is niet in het deelnemersveld geraakt. Hij last nu een rustperiode in en zal dan in december en januari nog enkele crossen rijden, als voorbereiding op het wegseizoen.

Fotocredits TFoto - bron reactie hln.be

Info Koppenbergcross klik hier


Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!