Van der Poel kwaad op zichzelf na Brabantse Pijl

Van der Poel kwaad op zichzelf na Brabantse Pijl

Julian Alaphilippe, de kersverse wereldkampioen wegwielrennen, heeft de Brabantse Pijl 2020 gewonnen. Mathieu van der Poel liet zich wat insluiten in de sprint en werd tweede. Benoit Cosnefroy vervolledigde het podium als derde

Drie renners wisten zich te onderscheiden van de rest in een spannende finale van de Brabantse Pijl 2020. Julian Alaphilippe, zijn landgenoot Benoit Cosnefroy en Mathieu van der Poel namen het tegen elkaar op in de sprint voor de zege in Overijse. Van der Poel, die vorig jaar won, liet zich verrassen en geraakte ingesloten toen Cosnefroy de kop nam richting de meet, vervolgens Alaphilippe langzij kwam en spurtte naar de zege ...

"Hier ga ik niet van slapen", zei Mathieu van der Poel in het flashinterview na afloop.

Van der Poel reed de wedstrijd zoals hij wilde maar "De laatste 200 m maak ik een fout", zegt hij. "Ik wacht iets te lang om mijn eigen sprint in te zetten. Ik wou eigenlijk als eerste door de laatste bocht gaan. Maar Cosnefroy die zat dan goed tegen het hek, dat was eigenlijk geen probleem maar dan had ik niet verwacht dat Julian van zover ging beginnen sprinten. Ja, daar laat ik me een beetje flessen."

"Ik wist als ik hier bovenkwam met de eerste dat ik een goeie kans maakte, een finish op mijn lijf geschreven, ... het is des te zuurder."

"Ik maak zo'n fouten niet vaak, ik ben dat ook niet gewoon van mezelf. Ik kan mijn eigen voor de kop slaan.", aldus Mathieu van der Poel, die zijn eigen graag had opgevolgd als winnaar van de Brabantse Pijl.

Zondag staat Gent-Wevelgem op het programma en dan volgen De Ronde van Vlaanderen en Paris-Roubaix.


Top 3 Brabantse Pijl 2020

1. Julian Alaphilippe
2. Mathieu van der Poel
3. Benoit Cosnefroy

Fotocredit Willy G - bron reacties: Team Alpecin-Fenix

Lees ook: Tevredenheid overheerst bij Mathieu van der Poel na Luik-Bastenaken-Luik KLIK
Lees ook: Van der Poel wint na heel knap nummer de BinckBank Tour 2020 KLIK




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!