Tevredenheid overheerst bij Mathieu van der Poel

Tevredenheid overheerst bij Mathieu van der Poel

Daags na zijn knap nummer en de eindzege in de BinckBank Tour kwam Mathieu van der Poel ook sterk naar voor in Luik-Bastenaken-Luik. Hij pakte een zesde plaats en er zat misschien meer in, maar ... de tevredenheid overheerst bij Mathieu.

Mathieu van der Poel voegde door het wegvallen van een rit in de BinckBank Tour, die hij won, 'het monument' Luik-Bastenaken-Luik toe aan zijn programma. Na zijn heel sterk nummer in de slotetappe van de rittenkoers was het voor iedereen uitkijken wat hij 's anderendaags nog kon in La Doyenne.

De koers brak los op de Roche-aux-Faucons toen de kersverse wereldkampioen, Julian Alaphilippe, stevig doortrok. De revelatie van de Tour en winnaar van de Waalse Pijl, Marc Hirschi, sloot aan, alsook tourwinnaar Pogacar, Roglic en Kwiatkowski. Voor Mathieu van der Poel was op dat moment volgen niet haalbaar maar hij zat na de klim wel mee in de de achtervolgende groep op de vijf koplopers, die er wat later vier werden, toen Kwiatskowski de rol moest lossen vooraan.

Mohoric, die in de groep met Van der Poel zat, was de enige die finaal nog naar voor wist te rijden, maar het was Roglic die de wedstrijd won. Hirschi, die in de sprint werd gehinderd door Alaphillipe, werd 2de, omdat de wereldkampioen naar de 5de plaats werd verwezen, en Pogacar vervolledigde het podium als derde. Mathieu van der Poel won overtuigend de spurt van de eerste achtervolgers en pakte daarmee een zesde plaats.

Tevredenheid overheerst

"Ik vind het een beetje een gemiste kans.", zei Mathieu van der Poel kort na de wedstrijd. "Op de klim kom ik net iets te kort. Maar het is vooral achteraf, als ik zie dat Mohoric er nog bij komt (bij de koplopers), dat is wel zuur ..."

"Ik heb wel getwijfeld maar … op het moment dat ze (nvdr. de koplopers) gaan, zat ik ook op mijn limiet, sowieso,..", geeft Mathieu eerlijk toe. "Maar ik heb de verkenning ook niet gedaan.", denkt hij hardop .... "Maar ik voel mijn eigen ook wel heel goed ... maar het moment dat ze echt versnellen, die vier of vijf beste daar vooraan, kon ik ook niet mee, op dat moment ... dan hoop je uiteindelijk wel, als de samenwerking (nvdr met de achtervolgers) echt goed is, dat je nog terugkomt . En als je ziet dat Mohoric nog terugkomt , die wegrijdt op een dwaas moment, zonder veel moeite te doen , dan is dat wel zuur, ja ..."

Hoewel Van der Poel precies nog zit na te denken of 't nu wel ok is of niet, zegt hij: "Ik denk dat ik supertevreden mag zijn , 6de in mijn eerst Luik , zeker na gisteren ", doelend dat je de inspanning ook meedraagt. "Ik denk dat ik gewoon heel blij moet zijn met de vorm die ik heb . Het is terug zoals ik wil en ik denk dat iedereen dat ook wel ziet."

"De BinckBank nemen ze ook niet meer af, dat was ook een doel . Luik is er dan bij gekomen . Ik kan dat niet op voorhand weten dat het zo gaat gaan en als je alles op Luik zet, dat het dan minder gaat, je weet dat nooit. Ik denk dat de conclusie voor mij is dat ik echt super ben. Ik ben voor mezelf ook blij dat ik nog eens die afstand heb gedaan, nog eens een lange dag op de fiets na gisteren. Eigenlijk overheerst tevredenheid over teleurstelling", luidt het.

Mathieu van der Poel staat woensdag aan de start van de Brabantse Pijl, die hij vorig jaar won, zondag volgt dan Gent-Wevelgem, omdat de Amstel wegvalt, en dan volgen dé Ronde van Vlaanderen én Paris-Roubaix.

Deze twee laatste klassiekers zijn zeker en vast het hoofddoel maar "Ik ga overal mijn best doen en proberen te winnen", aldus de kopman van Alpecin-Fenix

Fotocredits A.S.O. Gautier Demouveaux - bron reactie: Team Alpecin-Fenix

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!