Toon Aerts was de sterkste in de Polderscross 2020

Toon Aerts was de sterkste in de Polderscross 2020

Toon Aerts heeft de Polderscross in Kruibeke gewonnen. De Telenet Baloise Lion kreeg vooral tegenstand van Eli Iserbyt en Laurens Sweeck. De Belgische kampioen bleef finaal het langst in de buurt van Aerts en werd verdienstelijk tweede. Iserbyt consolideerde de derde stek

Al vrij vroeg in de wedstrijd bij elite heren in de Kruibeekse kleigroeve toonden drie renners zich de betere van het pak. Toon Aerts, die als eerste het veld indook, gevolgd door Laurens Sweeck en Eli Iserbyt bekampten elkaar rondenlang op de kop van de wedstrijd in de Polderscross, maar bleven met z'n drietjes samen. In de 7de van 9 rondes moest echter Eli Iserbyt, de winnaar van de Rapencross vorige week, de rol lossen toen Aerts het tempo nog maar eens de hoogte in joeg. Sweeck probeerde aan te klampen maar had het zichtbaar ook moeilijk en volgde in de voorlaatste ronde op een handvol seconde van de kopman van Telenet Baloise Lions. Aerts hield stand en reed naar zijn eerste overwinning van het seizoen. De Belgische kampioen veldrijden ging nog heel diep en strandde op een paar seconden als tweede. DIk een minuut later finishte Eli Iserbyt.

"De tweede cross van ’t jaar en ’t is meteen van da", klonk het bij een blije Toon Aerts kort na de wedstrijd. Hij gaf nog mee dat het hem een beetje een kick gaf om te strijden tegen de twee mannen van Pauwels Sauzen-Bingoal, die hun vel toch duur verkocht hebben.

KRU_8718.JPG (1.03 MB)

Sterk als team

De Telenet Baloise Lions toonden zich ook goed in de breedte, met Lars van der Haar op een vierde stek en een knappe vijfde plaats van eerstejaarsbelofte Thibau Nys, die daar heel blij mee was, terecht. Thijs Aerts zorgde met zijn 8ste plaats voor vier man van het team in de top van de uitslag. Bovendien had Lucinda Brand al de wedstrijd bij de dames gewonnen (lees hier)

KRU_8569 Thibau.JPG (456 KB)

Volledige uitslag Polderscross Kruibeke klik hier

Fotocredits TFoto
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!