Polderscross wordt gereden in een kleigroeve

Polderscross wordt gereden in een kleigroeve

De Polderscross gaat dit veldritseizoen door zonder publiek. Om alles beter onder controle te kunnen houden, is de organisatie uitgeweken naar privéterrein. Het parcours bevindt zich dus niet aan de sporthal in Kruibeke maar in een kleigroeve.

Op zaterdag 3 oktober 2020 staat de Polderscross Kruibeke op het programma. Deze zal dit veldritseizoen doorgaan op een andere locatie, in een kleigroeve. “De verhuis naar de Argex-kleigroeve was de ideale oplossing om in coronatijden toch te mogen organiseren”, vertelt organisator en parcoursbouwer Kurt Vernimmen. “We mogen immers geen publiek ontvangen. Dan is de kleigroeve, die zich op privéterrein situeert, makkelijker afsluitbaar dan onze normale locatie, waar zich onder meer de gemeentelijke sporthal bevindt."

Weidecross

"De Polderscross wordt dit jaar vooral een vlakke weidecross", zegt Vernimmen. “Het parcours is uitgetekend op open weides, doorspekt met enkele brede grachten waar we optimaal gebruik van maken. Het wordt een snelle omloop waarop de renners wellicht maar één keer van de fiets moeten. Ondanks de overvloedige regenval van de voorbije week, blijft de ondergrond er vooralsnog relatief snel bij liggen. Al is er stilaan toch sprake van enkele korte modderpassages.", klinkt het


Vind info (programma, deelnemers, uitslagen, ...) via onze kalenderpagina klik

Fotocredit Veldritkrant

 

 






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!