Openingscross CX National Trophy Series wordt test event

 Openingscross CX National Trophy Series wordt test event

Komend weekend staat de openingscross van de Cyclo-cross National Trophy Series op het programma, place to be or not to be: Westmorland County Showground, Milnthorp (G-Br). De Britten zien het als een test event en hebben enkele opmerkelijke maatregelen voorzien. (Fotocredit TFoto)

De Britten zien dat het veldrijden in hun land de voorbije jaren aan populariteit wint en willen hun steentje blijven bijdragen, ook in deze bizarre tijden. Komend weekend, 3 en 4 oktober, staat de opener van de Cyclo-cross National Trophy Series gepland. Van een reeks kan je dit veldritseizoen eigenlijk niet echt spreken, want van de 5 wedstrijden zijn er 3 geannuleerd omwille van corona. Het nationaal kampioenschap staat op dit moment ook nog op de kalender in Engeland.

Cyclo cross National Series Trophy 2020 2021.jpg (53 KB)

Westmorland County Showground, Milnthorp, is waar de eerste cross wordt verreden komend weekend én doet meteen ook dienst als test event. Er worden uiteraard de nodige maatregelen genomen en daar zijn toch enkele opmerkelijke bij.

Zo dient de materiaalpost enkel als wisselzone en mag er niemand staan om te helpen. Er zijn ook geen hogedrukreinigers toegelaten.

Gaan kijken mag blijkbaar ook maar wordt sterk ontraden. Test- en traceersystemen (voor naderhand) zijn voorzien voor allen die op het terrein komen. Er zal wel op worden toegezien dat niet te veel mensen samentroepen. Dit laatste deden ze ook in de Cyclocross Vorselaar (lees hier).

Er zal geen ranking worden opgemaakt, opdat zij die niet kunnen deelnemen, omwille van restricties, niet benadeeld worden.

"Het zal een bijzonder waardevolle leerervaring voor ons zijn, die onze planning voor de rest van het veldritseizoen en onze volledige evenementenkalender in alle disciplines in 2021 zal ondersteunen.", klinkt het bij Jonathan Day 'British Cycling Head of Sport and Major Events'. "We weten dat iedereen die begaan is met onze sport tuk is om terug in actie te schieten, mits het juiste risicobeheer. ", aldus Day, die ook aangeeft dat er voortdurend wordt bijgestuurd om de richtlijnen van overheidswege te volgen.

We vermelden ook graag dat organisator van de openingscross, Dave Haygarth, zegt dat hij en zijn medewerkers deze inspanning leveren uit liefde voor de sport 'Cyclo-cross'


opener CX NTS GBR.jpg (99 KB)bron: British Cycling

Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!