Cyclocross Vorselaar mét publiek - onder voorwaarden!

Cyclocross Vorselaar mét publiek - onder voorwaarden!

Zaterdag 19 september 2020 staat de Cyclocross Vorselaar op de kalender. De wedstrijden zijn tevens het provinciaal kampioenschap van Antwerpen. Publiek is toegelaten maar er wordt met nadruk gevraagd het gezond verstand te gebruiken en strikt de voorwaarden na te leven!

Menigeen die het veldrijden een warm hart toedraagt, zal al een portie gemord en/of een traantje weggepinkt hebben bij het horen dat er veldritten niet doorgaan of dat er georganiseerd wordt zonder het toelaten van supporters.

Gezond verstand gebruiken

De Cyclocross Vorselaar gaat op zaterdag 19 september 2020 alvast door én ... er is publiek toegelaten. Let wel, er wordt met klem gevraagd om een aantal voorwaarden na te leven. Organisator Geert Wellens lichtte ze voor ons nog even toe:

Het dragen van een mondmasker is verplicht op het volledige terrein. Er wordt aan elke ingang gevraagd je te registreren aan de hand van een formulier of QR-code. Aan de inkom en verspreid over het parcours is er handgel voorzien om regelmatig je handen te kunnen ontsmetten.

Er is geen publiek toegelaten aan de start, de aankomst, het podium en de materiaalzone. Tenzij mensen met het juiste bandje naargelang de categorie

Er kan enkel iets gedronken worden aan de cafetaria van de sporthal. Daar worden buiten 400 zitplaatsen voorzien in een afgesloten zone, met aparte registratie volgens de geldende horecamaatregelen. Drank aan de kant van het parcours wordt niet toegelaten!

Voorts wordt gevraagd de gekende 1,5 m afstand aan te houden en niet in grote groepen bij elkaar te staan supporteren.

cx Vorselaar.jpg (57 KB)

Wellens rekent op het gezond verstand van iedereen. "We zullen regelmatig afroepen en vragen aan de mensen dat ze huiswaarts keren als hun favoriete renner zijn koers heeft gereden, ook als we bijvoorbeeld zien dat het op sommige plaatsen te druk wordt. Het bos is groot genoeg om niet samen te moeten troepen.", aldus Geert Wellens, die hoopt dat het voor iedereen een leuke dag mag worden op de 10de verjaardag van Cyclocross Vorselaar. Het kan eventueel als voorbeeld dienen voor andere organisatoren ...

IMG_7894 Geert Wellens.jpg (325 KB)(archieffoto credit Veldritkrant)

De dag start met een wedstrijd voor de G-sporters.

Vind 't programma, uitslagen, ... op onze kalenderpagina klik hier

LIVE verslaggeving op Veldritkrant klik hier


 


Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!