Kasteelcross Zonnebeke gaat niet door

Kasteelcross Zonnebeke gaat niet door

Na lang beraad door het bestuur van veloclub ‘Eendracht maakt Macht’, werd beslist om de Kasteelcross, die dit jaar op 23 december 2020 op de kalender stond, niet te laten doorgaan.

De beslissing om de Kasteelcross Zonnebeke niet laten doorgaan, werd genomen door de organisatie om de toekomst ervan niet te hypothekeren. "Met de huidige veiligheidsmaatregelen wordt onder andere het aantal toeschouwers beperkt en is het eveneens niet mogelijk om een normaal VIP-arrangement aan te bieden. Onze organisatie is sterk afhankelijk van beide bronnen van inkomsten.", klinkt het, doelend op het aanzienlijk potentieel verlies.

Bezorgdheid

"Anderzijds is er ook de bezorgdheid naar de veiligheid van de renners, hun entourage en de toeschouwers toe. Op dit ogenblik kunnen wij de evolutie van de coronacrisis en de impact ervan niet inschatten en onze bezorgdheid hierover gaf de doorslag.", aldus de organisatie

De Kasteelcross zou, dankzij een samenwerking met Golazo, voor het eerst kunnen rekenen op een live uitzending op Sporza. "Het is daarom dubbel spijtig dat we ons event moeten annuleren. Maar we hopen volgend jaar sterker terug te komen, met dank aan dit partnership.", besluit bestuurslid Kurt Debuysere.

De organisatie kreeg na de laatste -geslaagde- editie al een domper op de feestvreugde door een diefstal (lees hier)

Lees: Van der Poel en Majerus winnen bij elite in Zonnebeke anno 2019 klik

Fotocredit Veldritkrant
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!