Van der Poel en Majerus winnen bij elite in Zonnebeke

Van der Poel en Majerus winnen bij elite in Zonnebeke

Mathieu van der Poel en Christine Majerus mochten op het hoogste schavotje in de Kasteelcross Zonnebeke 2020, bij respectievelijk elite heren en elite dames. De organisatoren zagen best veel volk opdagen voor de 36ste editie.

Het eerste podium van de dag in Zonnebeke was voor de eerstejaars nieuwelingen, met op één Viktor Vandenberghe, op twee Hippolyte Loete en op plaats drie Wies Nuyens. Febe De Smedt was de laureate bij de meisjes. Bij de tweedejaars nieuwelingen was de zege voor de Duitser Silas Kuschla, voor Niels Ceulemans en Jarne Ceulemans. In de wedstrijd bij de juniores scheidden Jetze Van Campenhout, Arne Baers en Lukas Vanderlinden zich al na een paar ronden wat af van de rest. De drie hadden geen supergrote voorsprong op de eerste achtervolgers maar wisten die wel te consolideren. Het was Van Campenhout die het haalde in de sprint voor de zege van zijn teamgenoot Baers. De zeer bedrijvige Vanderlinden moest zich tevreden stellen met de derde podiumplek.

Intussen zagen we meer en meer volk op het terrein van de Kasteelcross, om in de namiddag als eerste de wedstrijd bij de dames te aanschouwen. Ellen Van Loy nam een zeer goede start en hield heel lang stand vooraan. Maar finaal zag ze haar metgezellinnen Christine Majerus (Lux) en de wederoptredende Denise Betsema (Ned) het onder elkaar uitmaken voor winst. De Luxemburgse toonde zich het snelst aan de finish en mocht bijgevolg op het hoogste schavotje. Van Loy werd mooi derde.

IMG_4321 Majerus wint.jpg (394 KB)

20200125_144527 podium dames Zonnebeke.jpg (421 KB)

Vijf renners leken het bij elite heren te gaan uitvechten voor de podiumplaatsen: Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Eli Iserbyt, Jens Adams en Wietse Bosmans. Het publiek zag gedurende de eerste ronden Van Aert vaak op de kop van de wedstrijd en de wereldkampioen in derde, vierde positie. Deze laatste leek wel het juiste moment af te wachten om zoals steeds zijn versnelling te plaatsen en te soleren naar de zege. En dat was ook zo. Wout van Aert werd zijn eerste achtervolger en consolideerde ook die plaats. Achter hem werd strijd geleverd voor de derde podiumplek en daarin toonde Jens Adams zich de betere.

IMG_4331 elite heren.jpg (508 KB)

IMG_4396 podium elite heren Zonnebeke.jpg (337 KB)

Fotocredits Veldritkrant

Vind uitslagen Zonnebeke klik

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!