Happy Dog Cat

Iserbyt soleert meteen naar een eerste seizoenszege

Iserbyt soleert meteen naar een eerste seizoenszege

Eli Iserbyt heeft met ruime voorsprong de Rapencross in Lokeren gewonnen. De West-Vlaming soleerde nog voor halfweg cross richting de zege. Toon Aerts en Laurens Sweeck werden respectievelijk tweede en derde.

Tom Meeusen nam de beste start bij elite heren in de Rapencross en dook het veld in met oa Laurens Sweeck, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Ryan Kamp, ... allen van Pauwels Sauzen-Bingoal, in zijn zog. Ook belofte Niels Vandeputte wist zich aanvankelijk goed vooraan te posteren.

In de vierde van negen rondes muisde Iserbyt er alleen van door, bouwde zijn voorsprong uit en soleerde finaal naar de overwinning.

Laurens Sweeck pareerde bij de achtervolgers keer op keer de pogingen van Toon Aerts om achter de West-Vlaming aan te gaan.  Ook Michael Vanthourenhout en Toon Vandebosch reden op het wiel van de Telenet Baloise Lion, die Eli nooit in de wedstrijd had gezien en pas later naar voor gereden was. Iets verder achter deze mannen reed Lars van der Haar, die ook een mindere start kende en naar voor oprukte. In de zesde ronde wist Aerts zich toch af te scheiden van zijn waakhonden maar de vogel was echter al te ver gaan vliegen. Intussen was het ook opnieuw beginnen regenen en dat was zeker niet in het nadeel van de koploper, die ruim een halve minuut voorsprong bleef aanhouden. Sweeck reed ook nog weg van zijn teamgenoten en de podiumplaatsen waren gekend.

LOK_7502 podium heren Rapencross 2020.jpg (375 KB)

Eli Iserbyt vertelde naderhand dat hij er de eerste twee rondes 'efkes moest inkomen' maar dat hij daarna een goed tempo kon rijden "De regen maakte ’t nog plezanter.", zei hij met een smile "Technisch goed blijven rijden maakt een verschil en dan is de regen in ’t voordeel.", legde Eli uit.

Iserbyt gaf al aan top te willen zijn in november (lees hier) en is dat dus nu nog niet, maar "Winnen is winnen of je nu 100 % bent of niet, ’t is altijd mooi om de eerste cross te winnen.", luidt het

Zijn teammanager Jurgen Mettepenningen duidde het nog met 'de klasse van Eli en dat hij nu sterker, ouder is  geworden en pakweg op 90 % zit' . Pauwels Sauzen-Bingoal kan alvast tevreden zijn met 5 renners in de top 6 van de uitslag.

Fotocredits TFoto

Volledige uitslag Rapencross klik hier

 




Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!