Eli Iserbyt wil top zijn vanaf november

Eli Iserbyt wil top zijn vanaf november

Met de Rapencross in Lokeren start ook het Belgische veldritseizoen 2020-2021 op voor de profs. Eli Iserbyt was vorig seizoen dé veelwinnaar in deze periode en heeft nu ook zin om weer het veld in te duiken maar de West-Vlaming kijkt vooral uit naar de drukke klassementenperiode vanaf november.

Eli Iserbyt won vorig veldritseizoen 10 tv-crossen, waarvan 7 in de periode september tot en met 1 november. Ook voor hem waren de voorbije maanden door corona toch anders dan anders ... “Ik zat iets meer in de fitnesszaal, heb me iets meer ‘afgebeuld’. Misschien zelfs iets te veel soms, maar de laatste weken voel ik me beter en beter worden. Ik zit echt in een stijgende lijn. Mijn wattagewaarden op de fiets liggen nog een stuk hoger dan vorig jaar, maar daar pin ik me niet op vast: het is vooral in de wedstrijden dat het moet gebeuren.”, weet Iserbyt.

Zijn topconditie zal dit jaar iets later komen want de Pauwels Sauzen-Bingoalrenner wil pieken vanaf november. “Want daarin zijn er heel veel klassementscrossen. De kalenderindeling is dit jaar helemaal anders dan vorige winter, toen we snel naar Amerika trokken voor de Wereldbeker. Dat was ideaal om me te profileren. Maar nu komen de klassementscrossen later. Tweemaal pieken op een winter is volgens mij onmogelijk, en daarom heb ik mijn piek nu wat later gelegd. Ik pin me niet vast op die eerste crossen, mijn voorkeur gaat naar november. Want als je in die periode echt goed bent, kan je heel veel doen.”, klinkt het.

Lokeren wordt uiteraard geen trainingstochtje en teammanager Jurgen Mettepenningen zei al zo snel mogelijk de vraagtekens in uitroeptekens te veranderen (lees hier) . “Het zou natuurlijk mooi zijn om als ploeg direct te kunnen winnen.", zegt Eli. "We hebben al veel in het bos getraind en zijn er klaar voor, denk ik. Lokeren wordt een goeie test, voor mezelf en de anderen. En we doen er wedstrijdritme op voor wat komt. Er wordt nog regen voorspeld. Met wat modder en wat techniciteit kunnen er direct grote verschillen zijn. Ik croste er nog nooit, maar bekeek Lokeren wel op tv.”

Hopelijk snel met publiek

Ook Eli Iserbyt vindt het jammer dat er geen supporters naar de cross mogen komen kijken “Dat zal raar aanvoelen. Misschien nog niet als een echte wedstrijd. Hopelijk kan het snel weer met publiek. Kijk naar het BK in Anzegem en naar de eerste cross in het Zwitserse Baden: die hebben aangetoond dat het perfect mogelijk is om op een veilige manier, in verschillende zones, toch wat publiek te hebben.”, aldus Eli Iserbyt, met een welteverstaan standpunt ...

Fotocredit Veldritkrant - bron reactie: Team Pauwels Sauzen-Bingoal

Info (programma, deelnemers, uitslagen, ...) Rapencross klik hier

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!