Aniek van Alphen zegeviert in de Rapencross

Aniek van Alphen zegeviert in de Rapencross

Credishop-Fristads pakt met Aniek van Alphen niet alleen de zege in Lokeren maar palmt ook de tweede plek in met Manon Bakker. Ook op drie een Nederlandse dame in de Rapencross, Lucinda Brand.

Aniek van Alphen heeft haar team, met nieuwe naamsponsor (lees hier), al meteen een eerste zege in het veld bezorgd. En haar teamgenote bij Credishop-Fristads, Manon Bakker, finishte bovendien als tweede.

Denise Betsema trok meteen door in de eerste ronde, nam afstand en het leek alsof ze zou soleren. Maar de Texelse maakte enkele slippers waardoor Aniek van Alphen en Manon Bakker, beide van Credishop-Fristads, wisten aan te sluiten richting de 3de van 5 rondes. Kort achter de drie volgden Lucinda Brand en Yara Kastelijn. Het was al duidelijk dat Nederland de wedstrijd zou domineren. De twee teamgenotes van Credishop-Fristads sprongen over de balkjes en pakten zo enkele meters en zetten druk op Betsema, die de rol moest lossen, en Brand zag naderen. Van Alphen leek over de beste papieren te beschikken in Lokeren en kwam op kop door in de voorlaatste ronde , kort gevolgd door Bakker. De twee reden samen de laatste ronde in, even verder gevolgd door Brand, die tot bij Betsema was gereden en er voorbij. Yara Kastelijn volgde op plek 5, en zou ook zo finishen.

Van Alphen probeerde een eerste keer van Bakker weg te rijden maar haar taaie teamgenote klampte terug aan. Finaal lukte het Aniek wel.

LOK_7106 podium dames.JPG (641 KB)

Camiel van den Berg, ploegleider bij Credishop-Fristads, was aangenaam verrast. Hij had dan eerder Europees kampioene Yara Kastelijn getipt vooraf ‘Beetje onverwacht, maar het toont de sterkte van ons team in de breedte", klonk het

De volledige top 5 werd trouwens ingenomen door Nederland. 

1. Aniek van Alphen (Ned)
2. Manon Bakker (Ned)
3. Lucinda Brand (Ned)
4. Denise Betsema (Ned)
5. Yara Kastelijn (Ned)

Sanne Cant was de eerste Belgische op plekje nr 6

Fotocredits TFoto

Uitslagen Rapencross klik hier
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!