Velofollies 2023

Solo van 45 km naar Nederlandse kampioenentrui

Solo van 45 km naar Nederlandse kampioenentrui

Mathieu van der Poel heeft een solo van 45 km richting zijn tweede nationale titel wegwielrennen met succes afgerond.

Team Jumbo-Visma mocht dan wel het overwicht hebben qua aantal renners, er was geen kruid gewassen tegen Mathieu van der Poel op het NK wegwielrennen 2020. Nils Eekhoff toonde zich de op één na sterkste in Drenthe en finishte op anderhalve minuut van de kersverse Nederlandse kampioen.

Timo Roosen vervolledigde het podium boven op de Vam-berg

"Ik heb het mezelf niet makkelijk gemaakt", vertelt Mathieu van der Poel. "Ik ben heel fier op de manier hoe ik de koers gewonnen heb vandaag. Voor mij is het één van mijn beste prestaties ooit. Ik voelde me heel goed. Het is heel moeilijk om het op te nemen tegen ploegen met een groot aantal renners. Om het zo te kunnen afmaken, is heel mooi. Het was een doel van mij. Twee jaar terug werd ik Nederlands kampioen. Ik weet dat het speciaal is om in deze trui te rijden. Het is cool om opnieuw te winnen.  Het was niet simpel om weg te geraken van een team als Jumbo-Visma. De aanval ging best goed, ook de eerste 20 km, maar dan was het afzien tot aan de finish. De laatste rondjes waren hard, nog niet veel meegemaakt."

Niet te vroeg

"Ik had al een paar keer proberen aan te vallen maar ik wist dat de kasseistrook de beste plaats was, omdat het de lastigste was. Ik maakte mijn beslissing omdat ik de groep achter ons zag terugkeren met nog jumbo-vismarenners in. Dan zouden ze met 8 renners vooraan zitten en dat wilde ik niet laten gebeuren. Dus maakte ik de beslissing om te gaan. Het was vrij vroeg maar ik hoopte eigenlijk dat ik nog iemand zou meehebben. Ik had een voorsprong van 30 sec en wist dat ik alles moest geven. Het gaf mij ook vleugels te horen dat mijn voorsprong vergrootte.", aldus de kersverse Nederlandse kampioen, die ook verwijst naar zijn teamgenoten Oscar Riesebeek en broer David, die hem goed hebben geholpen. "Een teamoverwinning", klinkt het. De vorm is alvast top richting het EK deze week.


Fotocredit en bron reactie: Team Alpecin-Fenix

Komt er ook een outfit met witte broek ? :-)

IMG_0799 MVDP.jpg (473 KB)
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

November 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!