Voorzorgsmaatregelen na positieve coronatest

Voorzorgsmaatregelen na positieve coronatest

De coronatest van Inge van der Heijden, gisteren aangekondigd als nieuwkomer bij Team 777, blijkt positief te zijn en dat houdt niet alleen haar weg van het NK wegwielrennen maar ook Yara Kastelijn en Aniek van Alphen.

Minder goed nieuws vanuit het kamp van de broers Roodhooft, voor drie van hun dames:

"Met het oog op het Nederlands kampioenschap wegwielrennen ondergingen rensters en stafleden van Ciclismo Mundial de voorziene Corona-testen. Hoewel ze geen symptomen van besmetting vertoonde, testte Inge van der Heijden positief op COVID-19. Op aangeven van de teamartsen werden de voorziene procedures in werking gezet en de nodige quarantaines voorzien.

Aangezien Van der Heijden op dinsdag (de dag vòòr de test) het parcours verkende in gezelschap van Yara Kastelijn en Aniek Van Alphen zullen deze rensters vandaag niet aan de start van het Nederlands kampioenschap verschijnen. Ploegleider Camiel van den Bergh die de verkenning begeleidde zal evenmin aanwezig zijn. Ze respecteren momenteel de quarantaineregels en zullen op het gepaste moment nieuwe testen ondergaan. De teamdokters volgen hun gezondheidstoestand uiteraard van zeer nabij op.", aldus de mededeling vanuit het management, dat hiermee aantoont alle maatregelen te respecteren en alles nauwgezet opvolgt, zoals het hoort!

Hopelijk is alles terug snel op orde.

Update: omstreeks 17u wordt tijdens de uitzending op NOS van het NK wegwielrennen voor elite dames verteld dat een tweede test, waarvan de uitslag net bekend is, negatief zou zijn voor Inge van der Heijden.

Een reactie van Inge van der Heijden 'verontrustend' 

Inge van der Heijden.jpg (313 KB)

“Helaas moest ik vandaag noodgedwongen het NK wielrennen laten schieten. Vorige week vrijdag testte ik negatief op COVID-19. Hoewel ik geen symptomen van besmetting vertoonde werd ik tot grote teleurstelling op woensdag positief getest. In overleg heb ik besloten gister een extra pcr-test te laten afnemen. Niet anders verwachtende was deze uitslag negatief.

Echter zal ik de positieve test niet negeren en de quarantaine maatregel in acht nemen.

Ik vind het erg verontrustend dat er kennelijk regelmatig valse-positieve maar daarnaast ook wellicht valse-negatieve testen worden opgeleverd.

Nu betreft het een NK wielrennen wat in mijn geval als veldrijdster niet het allerbelangrijkste is, maar ik maak me meer zorgen over aankomend CX seizoen als het gaat om bijvoorbeeld klassementswedstrijden. Wanneer wij 1 wedstrijd missen is het klassement al snel om zeep.

Hoe betrouwbaar zijn de PCR-testen nog? “, vraagt Inge van der Heijden zich terecht af 
(bron: sociale media Inge vd Heijden)


Fotocredits Veldritkrant

Lees : Inge van der Heijden naar Team 777 klik

Lees: Broers Roodhooft anticiperen met wegteam dames klik


 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!