Broers Roodhooft anticiperen met wegteam dames

Broers Roodhooft anticiperen met wegteam dames

De broers Roodhooft hebben een nieuw continentaal wegteam opgestart opdat hun dames ook volwaardig op de weg kunnen koersen in de toekomst

Bij het vrijgeven van de nieuwe wielerkalender door UCI geraakte ook bekend dat er in 2020 een allereerste editie van Paris-Roubaix voor dames komt. Een koers waar een aantal veldrijdsters wellicht ook graag aan de start zouden staan.

Christoph en Philip Roodhooft willen de dames uit hun teams in de toekomst onder andere die kans kunnen bieden en hebben daarom een continentaal wegteam voor ze opgestart, voorlopig nog onder de naam Ciclismo Mundial, de vennootschapsnaam van de broers. "Daarmee anticiperen we op hoe we denken over de evolutie in het dameswielrennen", luidt het op Wielerflits. Net als bijvoorbeeld Lucinda Brand, Marianne Vos, ... een volwaardig wegprogramma kunnen koersen, willen de Roodhoofts hun dames dat ook kunnen aanbieden. "We willen niet dat onze dames achterstand oplopen.", zegt Philip Roodhooft, die eigenlijk hoopt een stapje voor te zijn.

Camiel van den Bergh wordt sportdirecteur van het wegteam, dat anno 2020 nog niet meteen in de grote klassiekers moet verwacht worden. Wat de toekomst zal brengen, is afwachten. "Maar we hebben het gevoel dat het iets moois kan worden", klinkt het.

De rensters die momenteel deel uitmaken van het nieuwe wegteam kennen we van de veldritteams Alpecin-Fenix, Iko-Crelan, Creafin-Fristads en de Triple 7, met name: Ceylin del Carmen Alvarado, Manon Bakker, Sanne Cant, Kiona Crabbé, Yara Kastelijn, Jinse Peeters, Loes Sels, Karen Verhestraeten en Annemarie Worst. In het veld blijft iedereen bij zijn team komend veldritseizoen.

Fotocredits Veldritkrant / bron: Wielerflits

IMG_0290 Worst Alvarado Kastelijn.jpg (457 KB)

Ook Aniek van Alphen wordt genoemd voor het wegteam. Tot welk veldritteam van de Roodhoofts de Nederlandse zal toetreden, staat blijkbaar nog steeds niet helemaal vast, wordt ons gemeld.
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!