Kris Wouters ploegleider bij Creafin-Fristads

Kris Wouters ploegleider bij Creafin-Fristads

"Kris Wouters vormt met onmiddellijke ingang een tandem met Camiel van den Bergh bij Creafin-Fristads.", laat het team weten. Wouters was de afgelopen 10 jaar ploegleider bij Telenet-Fidea maar aan die samenwerking kwam in januari van dit jaar een einde.

Kris Wouters gaf aan open te staan voor een uitdaging bij een ander veldritteam en ging intussen verder als trainercoach van een tiental individuele atleten, met onder meer Corné Van Kessel, Quinten Hermans en Marthe Truyen.

Wouters staat bekend als een ploegleider met een passie voor jeugdwerking. Hij werkte bij de junioren met onder andere Wout van Aert, Eli Iserbyt en Quinten Hermans, terwijl hij als ploegleider ook bij de elites resultaten wist te behalen.

Coaching elite dames en beloften

Bij Creafin-Fristads zal hij de coaching en begeleiding van de dames elites en de beloften op zich nemen. Daarnaast zal hij alle beloften van de overkoepelende structuur van de broers Roodhooft begeleiden in de stap naar het profcircuit.

“Er was nood aan iemand zoals Kris.", klinkt het bij Camiel van den Bergh. "In het verleden is bij ons gebleken dat een tandem prima kan werken en ik was voorstander om opnieuw op die manier aan de slag te gaan, temeer daar ik vanaf nu ook de dames van 777 onder mijn hoede heb. Uitwisselen van ideeën en meningen leidt tot betere resultaten terwijl het anderzijds ook mogelijkheden biedt om bijvoorbeeld trainingsgroepen op te splitsen indien dat nodig is en zo gericht te werken.”

“Ik ben blij dat ik opnieuw binnen een team kan werken”, vertelt Wouters. “Het feit dat ik terecht kom in een omgeving die ver staat op het gebeid van training en performance en dat ik ook mijn ding kan doen als coach is belangrijk. Het feit dat ik met elites en jeugd kan werken bij zowel dames als heren maakt dit een ideaal plaatje.”

"Kris Wouters begint per direct aan zijn taak zodat hij de voorbereiding op het komende crossseizoen mee vorm kan geven.", luidt het vanuit het team, dat Bart Wellens zag vertrekken naar het Tormans CX-team (lees hier)Fotocredit Veldritkrant
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!