Koppenbergcross opent Trofee Veldrijden

Koppenbergcross opent Trofee Veldrijden

De Trofee Veldrijden start op 31 oktober met de Koppenbergcross in Oudenaarde. Op de herziene veldritkalender is de Brussels Universities Cross de slotmanche van het klassement.

Het regelmatigheidscriterium ‘Trofee Veldrijden’ start op 31 oktober met de Koppenbergcross in Oudenaarde. Een week na Parijs-Roubaix staat er dus ook een kasseiklassieker in het veld op het programma.

"Misschien een ideaal moment voor Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel om hun conditie van het klassieke najaar op de weg te verzilveren in het veld?", klinkt het bij Golazo. De Trofee Veldrijden, waarvan alle manches live worden uitgezonden op Sporza, eindigt op Valentijnsdag met de Brussels Universities Cross.

Scheldecross Antwerpen terug in Trofee Veldrijden

Omdat de geplande UCI World Cup in Antwerpen niet zal plaatsvinden, zal de traditionele Scheldecross terug zijn intrede doen in de Trofee Veldrijden, en dit op zaterdag 12 december. Het vertrouwde parcours op Linkeroever en het strand van Sint-Anneke zullen het decor vormen van deze zandcross. Het weekend van 12 en 13 december wordt dus ideaal voor de zandspecialisten, want op zondag staat de Kuilcross Zonhoven (UCI World Cup) geprogrammeerd.

De Jaarmarktcross Niel zou eerst wel toetreden tot de Superprestige, dan weer niet, ... De knoop is nu doorgehakt en het wordt Superprestige komend veldritseizoen.

Nieuw is ook dat Golazo gaat samenwerken met de organisatie van de Kasteelcross in Zonnebeke

Een overzicht van de Golazocrossen

Hamme, de Flandriencross, neemt de datum 23/1/2021 van de Brussel Universities Cross over en deze laatste krijgt dus de eer slotmanche te zijn op 14 februari.

De GP Pelt, vorig seizoen Rectavit Series, staat niet op de kalender van Golazo.

Golazocrossen.jpg (95 KB)

Fotocredit TFoto / bron: Golazo

Bekijk ook: Data World Cup Cyclo-Cross bekend - start in Overijse KLIK HIER
Bekijk ook: Lokeren bijt de spits af voor de Ethias Cross KLIK HIER

 

 




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!