Wereldbeker veldrijden start in Overijse

Wereldbeker veldrijden start in Overijse

Na de aanpassingen door UCI aan de internationale weg- en mountainbikekalender, is ook aan de World Cup Cyclo-cross 2020-2021 gesleuteld. Concreet houdt de verandering in dat de Wereldbeker begin november van start gaat en dat er komend seizoen 11 in plaats van de 14 oorspronkelijk geplande manches zullen plaatsvinden. Dat meldt Flanders Classics. (fotocredit TFoto)
 
De beslissing om aan de Wereldbeker veldrijden te sleutelen volgt uit intensief overleg tussen alle betrokken partijen: UCI als overkoepelende instantie voor de wielersport wereldwijd, Flanders Classics als licentiehouder voor de organisatie en de lokale organisatoren. Dat overleg heeft uiteindelijk geleid tot een kalender met 11 in plaats van 14 manches, die op 1 november afgetrapt wordt met de Vlaamse Druivencross in Overijse.

Geen World Cup in Amerika en Ierland komend veldritseizoen - ook niet in Antwerpen

Dat betekent dat de voorziene wedstrijden van 4 en 18 oktober, Waterloo (Verenigde Staten) en Dublin (Ierland), doorschuiven naar seizoen 2021 – 2022. Zonhoven, voorzien op 25 oktober, neemt op 13 december de plaats in van Antwerpen, dat ook doorschuift naar ’21-‘22. Verder zijn er geen kalenderwijzigingen te melden, wel zal de license fee voor de lokale organisatoren voor het seizoen ’20-’21 gehalveerd worden.

WB 20 21.jpg (109 KB)
 
"Het leek alle partijen opportuun om de start van de 2020 UCI Cyclo-cross World Cup te verschuiven naar begin november”, legt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics uit. “Dit enerzijds door het verschuiven van het wegseizoen, dat zijn zwaartepunt kent in oktober. En anderzijds door de onzekerheden die er vandaag nog zijn op het vlak van de in de toekomst geldende maatregelen, nationaal en internationaal, om de covid-19-pandemie onder controle te houden. UCI en wijzelf zijn de organisatoren en de steden dankbaar voor hun constructieve en flexibele houding. We hopen ook dat de financiële inspanning die we leveren ten aanzien van de lokale organisatoren, hen zal helpen bij het organiseren in deze omstandigheden."

UCI voorzitter David Lappartient zegt: "Ik ben blij met de publicatie van de kalender voor de 2020 UCI Cyclo-cross World Cup. Samen met Flanders Classics en de organisatoren zijn we erin geslaagd om op korte tijd een reeks van 11 wedstrijden in 5 landen samen te stellen. Ik wil Flanders Classics en de organisatoren bedanken voor de positieve instelling die ze hebben getoond. Ik betreur de afwezigheid van wedstrijden als Waterloo en Dublin, die we volgend seizoen gelukkig weer terug zullen zien." 
"Na de weg- en mountainbikekalenders voor UCI-evenementen is dit een nieuw en belangrijk onderdeel van de internationale UCI-kalender. Het is een uitstekend signaal voor de atleten en alle deelnemers aan onze evenementen. Zoals voor alle nieuwe data geldt, blijft de hervatting afhankelijk van de gezondheidssituatie in de landen waar de wedstrijden plaatsvinden.” 

credit afbeelding met data en bron: Flanders Classics
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!