Happy Dog Cat

Niet Puivelde Koerse maar GP Vermarc Sport

Niet Puivelde Koerse maar GP Vermarc Sport

Puivelde Koerse is elk jaar in mei zowat de eerste wegwedstrijd waar heel wat veldrijders van start gaan. In dit bijzonder jaar wordt dat de GP Vermarc Sport op zondag 5 juli.

Door de coronacrisis werd er maanden niet gekoerst en bij Vermarc Sport voelden ze dat de honger groot was, en is, bij de renners om dat wel te doen. Het gevolg hiervan is de Grote Prijs Vermarc Sport, een nieuwe wielerwedstrijd voor eliterenners, die plaatsvindt op zondag 5 juli in Rotselaar, met dus ook heel wat veldrijders.

"Dat gaat raar zijn: weer bochten nemen aan hoge snelheid, weer in het peloton koersen, ...", laat Gianni Meersman optekenen voor team Pauwels Sauzen-Bingoal. Zo goed als alle crossers hebben immers 10 maanden niet op de weg gekoerst.

Tim Merlier, die daags voordien in eigen dorp Wortegem een oefenkoers rijdt (lees hier), zal zich nog eens kunnen meten tegen renners van enkele WorldTourteams voor Alpecin-Fenix. Vorig jaar, in mei, reed de Belgische kampioen wegwielrennen nog in een neutrale zwarte outfit in Puivelde Koerse ... Begin juni 2019 vervoegde hij Corendon-Circus voor de wegcampagne (lees hier) ...                 tag Merlier 

Veldritteams

Er waren meer aanvragen dan mogelijke plaatsen om deel te nemen in Rotselaar en daarom gaf de organisator voorkeur aan de teams die vertrouwd zijn met de wielerkledij van Vermarc Sport, lees dragen.

Group Hens-Maes Containers gaat met zes man van start: Vincent Baestaens, Lander Loockx, Tom Meeusen, Daan Soete, Jarne Castermans en Len Dejonghe.

Pauwels Sauzen-Bingoal: Jarno Bellens, Anton Ferdinande, Witse Meeussen, Pim Ronhaar (Ned), Laurens Sweeck, Toon Vandebosch, Dieter Vanthourenhout en Luke Verburg (Ned)

Telenet-Baloise Lions: Jim Aernouts, Thijs en Toon Aerts, Yentl Bekaert, Andreas Goeman, en Lars van der Haar (Ned). Alsook Daan Mariën en Jelle Looijen (Ned), twee beloften die als beste uit de test kwamen in een opzet van het team van Sven Nys in samenwerking met Energy Lab.

Corné van Kessel rijdt mee bij Circus-Wanty Gobert.

GP Vermarc Sport op 5 juli 2020

De volledige deelnemerslijst en het parcours KLIK HIER

Leuk om weten: De wedstrijd wordt op gang geschoten door niemand minder dan Eddy Merckx

Fotocredit Veldritkrant

Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!