Tim Merlier vervoegt Corendon-Circus voor wegcampagne

Tim Merlier vervoegt Corendon-Circus voor wegcampagne

Tim Merlier vervoegt per direct de rangen van Corendon-Circus voor de resterende wegcampagne. Het veldritseizoen zal de Oost-Vlaming afwerken binnen een andere entiteit en dus niet voor Corendon-Circus.

Tim Merlier, die goed uit de voeten kan op de weg en een stevige spurt in de benen heeft, is blij met deze kans: "Ik ben uiteraard erg tevreden dat ik de komende maanden aan de slag kan bij een prestigieus team als Corendon-Circus. De voorbije weken moest ik mij door omstandigheden beperken tot wedstrijden in het kermiscircuit. De opluchting is groot dat ik nu opnieuw kan meespelen op UCI-niveau."

"Anderzijds krijg ik nu ook de ideale kans om mij degelijk voor te bereiden op aankomend veldritseizoen. Het wordt een belangrijke winter, zeker na mijn kwakkelseizoen vorig jaar (lees ook hier). Ik wil opnieuw de aansluiting maken bij de renners net achter Van der Poel en Van Aert."

Zijn eerste wedstrijd voor het team komt er morgen al, in de Baloise Belgium Tour (12-16/6)

Antoine Benoist (Fra) start als stagiair

Ook de Fransman Antoine Benoist (19 jaar) sluit aan bij Corendon-Circus, in eerste instantie als stagiair vanaf 1 augustus. Benoist komt nog in actie op de weg en zal daarna als Frans beloftekampioen ook in het veld te zien zijn. De bronzen WK-medaillewinnaar van Bogense wordt vanaf 2020 neoprof, hij tekent een contract tot eind (?) 2021.

"Uiteraard ben ik erg blij met deze stap naar de profwereld. Het is voor mij een absolute eer om de trui van Corendon-Circus te mogen dragen. Ik zal er dan ook alles aandoen om deze kans met beide handen te grijpen", aldus de Fransman.Foto's Veldritkrant / bron: Corendon-Circus
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

september 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!