Het zat Tim Merlier niet mee het voorbije veldritseizoen

Het zat Tim Merlier niet mee het voorbije veldritseizoen

Na de Sluitingsprijs in Oostmalle blikte Tim Merlier voor het team Creafin-Tüv Süd terug op zijn seizoen. Het was er eentje met vooral tegenslag ...

Terwijl zijn goede kameraad Wout van Aert al met volle focus gericht was op de Omloop Het Nieuwsblad, sloot Tim Merlier vorig weekend zijn veldritseizoen af. De Creafin-Tüv Südkopman reed zondag naar een zesde stek in Oostmalle. Misschien bemoedigend maar het zat Merlier echt niet mee de voorbije maanden. Los van het mentale aspect, de perikelen binnen het team Crelan-Charles rond Van Aert zullen wellicht ook op hem gewogen hebben, waren er de lichamelijke problemen.

“Het doet deugd om op een goede manier te kunnen afsluiten, maar zonder die parasiet (kijk en luister hier) en die val (lees hier) had het seizoen er allicht helemaal anders uitgezien”, vertelde Tim na de wedstrijd. “Iedereen maakt wel eens zo’n jaar mee, maar hopelijk is het volgend jaar aan iemand anders.”

Met als beste resultaat een vierde plaats in Otegem en Zonnebeke kan hij niet tevreden zijn.

“Aan de ene kant ben ik blij dat het seizoen erop zit. Ik heb nooit de kans gekregen om volledig te herstellen en er was ook nooit een moment om alles even rustig te laten bezinken. Anderzijds blijf ik ook op mijn honger zitten. Ik heb niet kunnen presteren zoals ik dat wilde. Gelukkig ben ik iemand die dat wel kan relativeren. Pech hoort nu eenmaal bij sport.” , beredeneert de nuchtere Oost-Vlaming.

Op naar volgend seizoen

“In mei beginnen we aan het wegseizoen met een aantal kermiskoersen. Binnen een paar weken kruip ik op mijn wegfiets en zal dit seizoen wel verteerd zijn. Dan kan ik terug mijn doelen stellen op de weg. Vanaf mei werken we naar het BK en de Ronde van België toe. Het belangrijkste doel van de zomer wordt Halle-Ingooigem. Met een paar goede prestaties hoop ik zo met een goed gevoel naar het volgende crossseizoen toe te leven.” , klinkt het vol goede moed bij Tim Merlier.

Foto ©Veldritkrant - Tekst: Bart D / bron reacties: Team Creafin Tüv Süd
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!