Yannick Peeters hangt fiets aan de haak

Yannick Peeters hangt fiets aan de haak

Yannick Peeters won tal van de wedstrijden bij de jeugd maar beëindigt nu op 23-jarige leeftijd zijn veldritcarrière. "Niet veel zin om te bedelen", klinkt het

Wie het jeugdveldrijden al eventjes volgt, weet dat Yannick Peeters de categorieën bij de nieuwelingen en juniores mee domineerde. De zoon van ploegleider Wilfried pakte tal van zeges en werd bovendien Belgisch kampioen in beide leeftijdsgroepen (BK nieuwelingen 2012 en juniores 2013). In november 2013 werd Peeters Europees kampioen bij de juniores (lees hier) en in hetzelfde veldritseizoen vice-wereldkampioen veldrijden.

De Kempenaar kon bij de beloften de lijn niet meteen doortrekken. De zege in de Druivencross anno 2017, als laatstejaars, siert zijn palmares. Yannick werd kort erna prof bij het toenmalig Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en reed behoorlijk wat wedstrijden in het buitenland om die 'o zo' belangrijke UCI-punten te sprokkelen. Bij het begin van het voorbije seizoen trok hij zelfs naar China en won er twee wedstrijden. Dat er renners geen contractverlenging zouden krijgen na de fusie (lees hier) van twee teams door Jurgen Mettepenningen, stond al vrij snel in de sterren geschreven. Yannick Peeters moest eind februari op zoek naar een andere ploeg.

Er was even de hoop om bij Group Hens-Maes te kunnen starten maar daar kreeg Daan Soete de voorkeur. Ook met Tormans-Acrog was er een gesprek. "Maar ik had niet veel zin om te bedelen", vertelde Yannick aan Wielerflits en hij nam het besluit om de fiets aan de haak te hangen. Intussen is de jongeman al aan het werk, in de bouw. "Ik blik terug op een mooie periode. Ik heb me geamuseerd.", aldus Yannick Peeters.

Fotocredits Veldritkrant / bron reactie: Wielerflits

Een fietsvakantie aan het plannen? Met een motorhome heb je alles voorhanden om in je eigen veilige bubbel doorheen Europa te rijden en de mooiste fietsroutes te ontdekken! 5 goede redenen om eens een motorhome te huren bij Vanombil, met showroom in Deerlijk, Hoogstraten en Tremelo,  lees hier

Vanomobil Banner Nieuwsbrief huurpromo.jpg (605 KB)




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!