Yannick Peeters Europees juniorenkampioen

Yannick Peeters Europees juniorenkampioen

Yannick Peeters, zoon van Omega Pharma-QuickStepploegleider Wilfried, heeft zich in Tsjechië tot Europees kampioen gekroond. Hij haalde het van de plaatselijke Adam Toupalik en Yan Gras.

 

Yannick Peeters, Lucas Dubau, Adam Toupalik en Kobe Goossens kleurden de aanvangsfase van dit junioren-EK. Peeters prikte meteen, maar kreeg geen vrijgeleide. "Wat later moest ik zelfs even naar adem happen", gaf de Kempenaar achteraf toe. "Maar ik vond iets na halfkoers mijn tweede adem en kon opnieuw aansluiten."

 

De beste Belg in de koers op dat moment leek vooral Kobe Goossens. De dorpsgenoot van Nys trok zelfs in de aanval, al bleven de verschillen klein. Tot Goossens een foutje maakte. "Door de modder in mijn ogen zag ik amper nog iets, waardoor ik op een paaltje reed en ten val kwam. Meteen waren mijn kansen weg", aldus de Telenet-Fideajunior die uiteindelijk als vijfde zou eindigen.

 

Na de val van Goossens nam Toupalik, vorige zaterdag nog winnaar van de Wereldbeker in Tabor, het commando over, maar Peeters kroop in het wiel. In de laatste honderden meters moest Toupalik op zijn beurt naar adem happen. Peeters profiteerde optimaal en snelde naar het grootste succes uit zijn carrière.

 

"Zalig, hé", glunderde hij toen vader Wilfried hem in de armen viel. "Dit schat ik nog hoger in dan mijn nationale titel in Mol, ook al was dat in mijn achtertuin."




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!