Fleur Nagengast stopt er mee

Fleur Nagengast stopt er mee

De Telenet Baloise Lions kondigen het afscheid van Fleur Nagengast aan. Blessureleed leidt tot het stopzetten van de fietscarrière van de nog jonge Nederlandse.

"Met spijt in het hart kondigen we het afscheid van ons nog jonge talent Fleur Nagengast aan. Aanhoudende rugklachten dwingen de 22-jarige Nederlandse tot een vroegtijdig einde van haar carrière.", luidt het vanuit het kamp van de Telenet Baloise Lions.

Niet meer in staat topsport te doen

"Sinds de zomer van 2018 fiets ik niet meer pijnvrij.", laat Fleur optekenen voor het team." De rugklachten zijn toen begonnen en nooit meer verdwenen. Ook een heupoperatie acht maanden geleden bracht geen verbetering. Ik stelde in mijn hoofd wel doelen op om terug in competitie te komen, maar moest die plannen opnieuw en opnieuw uitstellen. Mijn lichaam is momenteel niet meer in staat om aan topsport te doen. Uiteindelijk heb ik dan met heel veel pijn in hart beslist om de fiets aan de haak te hangen. Al vind ik het zelf een o zo lastige beslissing."

"Ik heb zo een fijne tijd gehad bij de ploeg. We hebben samen zoveel mooie momenten beleefd. Op trainingskamp in Mallorca, de reizen naar Amerika voor de wereldbekers, lol maken op en naast de fiets. Ploegmaats werden vrienden. Dat zijn dingen die ik ontzettend hard ga missen. Natuurlijk gaven de sportieve prestaties, zoals mijn zilveren medaille op het WK, ook veel voldoening. Maar ik kon vooral enorm genieten van een ritje met de ploegmaats in een relaxte sfeer of van samen met mijn omkadering af te zakken naar een weekendje cross."

TBL_1815 (1) Fleur Nagengast.jpg (248 KB)

Een nieuwe start

"Nu wacht er me een nieuw leven met een nieuwe uitdaging. Dankzij een uitstekend resultaat op de toelatingsronde mag ik in september aan een opleiding verloskunde beginnen. Ik vind het wel belangrijk om iets nieuws te hebben om naar uit te kijken. Een nieuwe start maakt het proces om deze beslissing te verwerken ook iets meer draagbaar.",, bekijkt de jonge Nederlandse het.

Topper als mens

"De weg die we samen met Fleur hebben afgelegd is onvergetelijk.", klinkt het bij teammanager Sven Nys. " Ik zal nooit haar allereerste wereldbekertrui vergeten. Het aanscherpen van de starts en bochtenwerk, haar positieve instelling en karakter werden beloond met een zilveren medaille op het WK. Los van alle sportieve prestaties is ze vooral een echte leeuwin geworden. Een teamspeler, optimist en topper als mens. We gaan Fleur blijven volgen in haar nieuwe leven. Ik ben ervan overtuigd dat ze met haar mindset als topsporter ook daarin zal uitblinken."

Palmares

IMG_6187 Fleur EK Rosmalen 2018.jpg (371 KB)fotocredit Veldritkrant

Fleur kan met trots een toch wel mooi palmares voorleggen van het veldrijden, met onder andere twee Nederlandse kampioenentitels bij de juniores, de eindzege in de wereldbeker 2017-2018 bij de beloften, een bronzen medaille op het EK beloften 2018 in Rosmalen, een zilveren medaille op het WK beloften 2019 in Bogense, ...

Fotocredits TFoto - bron: Team Telenet Baloise Lions

Lees ook: Heuporganisatie Fleur Nagengast is goed verlopen klik

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!