Isolteam - nieuws
AGB 24/24

Heupoperatie Fleur Nagengast is goed verlopen

Heupoperatie Fleur Nagengast is goed verlopen

Begin oktober moest Fleur Nagengast noodgedwongen onder het mes om een scheur in het labrum te laten hechten. Die operatie is goed verlopen en "nu focus op volledig herstel", klinkt het.

Net een maand terug brachten we het nieuws dat Fleur Nagengast voor een hele poos out zou zijn (lees hier). De Nederlandse belofte moest immers geopereerd worden aan de heup.

"De operatie op 4 oktober is goed verlopen. Dat was toch even spannend, aangezien de artsen pas tijdens de operatie voor het eerst de toestand van de scheur in het labrum konden vaststellen. Het is vooral een opluchting dat die operatie achter de rug is. Nu kan ik focussen op een volledig herstel.", klinkt het bij de Telenet Baloise Lion.

Fleur moet nu voorzichtig zijn in wat ze doet en vooral de heup niet belasten om de hechting eerst goed te laten herstellen. Ze hoopt binnen een zestal weken rustig te mogen fietsen. "De dokters schatten het volledig herstel in op een half jaar, al hoop ik stiekem toch net iets sneller op niveau te zijn. Maar het is vooral zaak om niets te forceren, want dan kan je veel kapotmaken.", luidt het.

Steun doet deugd

De 21-jarige belofte van de Telenet Baloise Lions volgt het veldritgebeuren en verlangt om er zelf terug bij te zijn.

"Mentaal is het geen makkelijke periode. Gelukkig kan ik op heel veel steun rekenen. Ik word thuis heel goed verzorgd door mijn familie. Mijn broertjes helpen me met alles in ruil voor een snoepje. Ik word hier wel in de watten gelegd, ja. Dit weekend kwamen onder andere mijn teammate Ellen Van Loy en Sven Nys me bezoeken. Dat doet me enorm veel deugd!"

Fotocredit TFoto-Wouter Toelen / bron: Telenet Baloise Lions




Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30