Fleur Nagengast voor hele poos out

Fleur Nagengast voor hele poos out

Fleur Nagengast kampte al een tijdje met aanhoudende rugpijn op de fiets. De Nederlandse Telenet Baloise Lion blijkt een scheur in het labrum te hebben en moet geopereerd worden.

Fleur Nagengast zal voor een hele poos uit competitie zijn. Zij sukkelde al een tijdje met aanhoudende rugpijn op de fiets, waardoor ze niet pijnvrij kon deelnemen aan wedstrijden. Een MRI-scan onthulde enkele weken geleden een scheur in het labrum (nvdr schokdemper van de heup). De 21-jarige Nederlandse zal hiervoor op 4 oktober een operatie ondergaan bij orthopedisch chirurg de Visser in het CWZ in Nijmegen.

"Het is mentaal niet makkelijk geweest de afgelopen maanden. Ik kan al een hele tijd niet meer voluit trainen. Omdat het zo een complex probleem is zijn we echt lang op zoek geweest naar de oorzaak van het probleem. Enerzijds is het een opluchting dat die oorzaak nu gevonden is, maar anderzijds besef ik wel dat er geen makkelijke periode op me afkomt. Net op het moment dat het veldritseizoen helemaal losbarst moet ik aan de kant zitten.", aldus Fleur Nagengast.

De ploeg ondersteunt haar voor de volle 100 %. "Het belangrijkste is dat Fleur volledig herstelt en weer pijnvrij kan fietsen. Een datum van terugkeer in competitie kunnen we daarom nog niet prikken", zegt Sven Nys.

Fotocopyright TFoto-Wouter Toelen / bron: Telenet Baloise Lions




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!