Het WK veldrijden als doel voor Van der Poel

Het WK veldrijden als doel voor Van der Poel

In het veld wordt het WK het hoofddoel voor Mathieu van der Poel. Dat wist Christoph Roodhooft te vertellen in een interview met Sporza.

Mathieu van der Poel weet al enkele jaren het veldrijden te combineren met het mountainbiken en presteert ook op de weg op het hoogste niveau. Dat vraagt naast talent uiteraard ook heel wat planning. Wat dit laatste betreft, wordt de puzzel voor de komende periode nog iets moelijker om te leggen.

Er wordt er van uitgegaan dat het grote wielerpeloton op 1 augustus opnieuw kan koersen. "Daar zal Mathieu naartoe werken", vertelde teammanager Christoph Roodhooft in een interview met Sporza. Op die dag staat de Strade Bianche op de kalender, een wegkoers getypeerd door zijn onverharde wegen.

Vermits alle wedstrijden van de wielerdisciplines die Van der Poel rijdt zo dicht op elkaar komen te liggen, zullen er nog meer uitgesproken keuzes gemaakt worden.

Roodhooft denkt dat het veldritseizoen van zijn poulain op een lange voorbereiding richting het WK zal uitdraaien. "Op het moment dat hij op zijn crossfiets stapt, zullen alle klassementen weg zijn als ik nu naar de kalender kijk. Bovendien zal hij het eerst nog wat kalm aan moeten doen. Dan is het WK het hoofddoel. Dat is natuurlijk wel de mooiste wedstrijd van het seizoen.", aldus de manager van tal van veldritteams.

Fotocredit TFoto / bron Sporza

Lees ook: Vlaamse regering voorziet 400.000 euro voor het WK veldrijden in Oostende klik
Lees ook: Broers Roodhooft anticiperen met wegteam dames klik 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!