Jumbo-Visma koerst niet in Italië komend weekend

Jumbo-Visma koerst niet in Italië komend weekend

Team Jumbo-Visma zal komend weekend niet deelnemen aan Strade Bianche en GP Industria. Twee wedstrijden die op het programma van Wout van Aert stonden.

"Deze beslissing is op basis van medisch advies, de aanbeveling van het Ministerie van Buitenlandse Zaken als ook om sportieve en praktische redenen genomen. Het is aannemelijk dat hetzelfde geldt voor andere Italiaanse wedstrijden in maart. Echter wachten we ook de besluitvorming van de Italiaanse regering af.", klinkt het.

“We weten dat elk team dat naar Italië gaat mogelijk wordt belet om wedstrijden in andere landen te rijden. De focus moet liggen op het redden van het grootste deel van het seizoen, niet van een handvol wedstrijden”, staat in een gezamenlijk statement van wielerploegen, waaronder Team Jumbo-Visma.

"Er zal rekening gehouden worden met het medisch advies en de medische richtlijnen van de betrokken autoriteiten voordat er een beslissing over deelname aan andere koersen wordt genomen.", luidt het bij Jumbo-Visma

Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma: “Samen met het management van ons team, overweeg ik alles in het belang van de gezondheid en werkomstandigheden van onze renners en stafleden. Dat is onder meer het voorkomen van quarantaine in het buitenland. We moeten naar het grotere plaatje kijken en onze verantwoording nemen voor de gezondheid van onze renners, stafleden en fans.”

Het team van Sep Vanmarcke, Education First, gaf al mee niet deel te willen nemen aan de Italiaanse races - Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo - deze maand. Wellicht volgen er nu asap nog teams die beslissing.

Op dit moment is de vraag of die koersen in Italië überhaupt gaan doorgaan.


Update 5/3: De annulatie van de Strade Bianche werd vandaag officieel medegedeeld door organisator RCS Sport.

In navolging van bovenstaand bericht van Jumbo-Visma laat het team nu ook weten Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo over te slaan.

"Deze beslissing is op basis van medisch advies, de aanbeveling van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en praktische redenen genomen en bovendien in overleg met een afvaardiging van de eigen renners en stafleden.", luidt het bij Team Jumbo-Visma

Wout van Aert wordt nu gemeld voor Paris-Nice 8-15/3 door de organisatie. Ter info: op 11/3 staat er een individuele tijdrit van 15,5 km op het programma daar.

Update 6/3: Jumbo-Visma past ook voor Paris-Nice klik hier


Fotocredit en bron bericht: Team Jumbo-Visma

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!