AGB 24/24
Isolteam - nieuws

Team Jumbo-Visma past ook voor Paris-Nice

Team Jumbo-Visma past ook voor Paris-Nice

Team Jumbo Visma zal ook niet starten in Paris-Nice (8-15/3/2020) , laat het weten. Dus, dan toch geen deelname voor Wout van Aert in de koers naar de zon ...

Gisteren meldde de organisatie van Paris-Nice nog de inschrijving van Wout van Aert voor deelname aan hun 'koers naar de zon.' Maar kijk, een dag later is dat al geen feit meer. Voor niemand van de ploeg trouwens.

"Team Jumbo-Visma heeft besloten niet deel te nemen aan Parijs-Nice. Gezondheidsrisico’s vanwege het coronavirus en het gebrek aan adequate garanties over te volgen procedures hebben geleid tot een negatief advies van de medische staf om deel te nemen.", is de boodschap van de Nederlandse ploeg.

“Dit doet pijn en is teleurstellend”, stelt directeur Richard Plugge van Team Jumbo-Visma. “Maar dit is het beste besluit dat we nu kunnen nemen. Als management hebben we de verantwoordelijkheid om alle risico’s zorgvuldig af te wegen. Die zijn nu te groot.” Renners en stafleden die naar de wedstrijd zouden vertrekken, reageerden begripvol en instemmend

"Plan A geschrapt, Plan B geschrapt, Plan C ? . Ik dank mijn team voor deze moedige beslissing. Gezondheid en familie komen eerst. ", reageert Wout van Aert. Hij zou alvast naar Girona (Spanje) vertrekken om er trainen cfr hln.


Geval per geval

Na het schrappen van de Italiaanse wedstrijden is Parijs-Nice vooralsnog de enige wedstrijd die ook van het programma verdwijnt van Jumbo-Visma. "Andere wedstrijden worden van geval tot geval beoordeeld. Wielrennen heeft een uniek karakter en reizen en het verblijven in hotels is inherent aan de sport. Dat maakt ons kwetsbaar in deze coronacrisis. De gezondheid van renners, staf en publiek verdienen nu elke prioriteit, waarbij we ook rekening houden met omstandigheden die kunnen ontstaan zoals quarantaine, ziekte of ziekenhuisopname.”, klinkt het goed beredeneerd bij het team van Wout van Aert.

Fotocredit Veldritkrant - bron: Team Jumbo-Visma

 

 
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30