Belgische kampioen sluit af met de zege

Belgische kampioen sluit af met de zege

Laurens Sweeck schoot bij de start van de Sluitingsprijs Oostmalle uit zijn klikpedaal maar won finaal toch de wedstrijd. Toon Aerts en Michael Vanthourenhout werden respectievelijk tweede en derde.

Bij de start van de Sluitingsprijs Oostmalle voor elite heren schoot Laurens Sweeck uit zijn klikpedaal en was hij meteen op achtervolgen aangewezen. Intussen vormde er zich een lange sliert van renners vooraan de wedstrijd, onder leiding van Eli Iserbyt. Het leek er een beetje op dat de West-Vlaming het tempo dusdanig hield om iedereen op zijn plaats te krijgen. Want het is al even geen geheim meer dat ze binnen de ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal Michael Vanthourenhout aan de zege wilden helpen. Maar in ronde twee nam Toon Aerts de kop over en versnelde. De Telenet Baloise Lion wist ook weg te rijden van de rest en had al snel 10 sec voorsprong. Die bouwde hij nog verder uit op de achtervolgende groep met Quinten Hermans, Tom Meeusen, Corné van Kessel, Michael Vanthourenhout, Daan Soete, Jens Adams én Laurens Sweeck. Deze laatste nam in de 5de van 9 rondes het heft in handen in de achtervolging, mét zijn teamgenoot Vanthourenhout in het wiel. Het zorgde er niet alleen voor dat het groepje uit elkaar spatte maar de Belgische kampioen reed ook de kloof op Aerts dicht. Niet veel later demarreerde Michael Vanthourenhout. Dus moest Toon aan het werk om hem terug te pakken. Met het ingaan van de slotronde reden de drie samen over de meet en kwam Corné van Kessel gestaag opzetten. Maar de Belgische kampioen zette zijn finale in en wist te soleren naar de zege. Toon Aerts werd tweede en Michael Vanthourenhout moest zich tevreden stellen met de derde stek. Van Kessel finishte als vierde.

OOS_9988 podium elite heren.jpg (446 KB)

"Niet twijfelen. Dat of niks", was de uitleg van Laurens Sweeck na de wedstrijd over het initiatief om de kloof van ongeveer 25 seconden te dichten op leider Toon Aerts. "Ik ben blij dat het goed uitgedraaid is." De Belgische kampioen vond het wel spijtig dat het niet gelukt is voor zijn teamgenoot Michael Vanthourenhout om te winnen en dat hij "met een supergevoel op vakantie kan".

Voor het team Pauwels Sauzen-Bingoal mocht ook Ryan Kamp op het hoogste schavotje, als eerste belofte in de wedstrijd. Niels Vandeputte en Jarno Bellens flankeerden de beloftenwereldkampioen op dat podium

OOS_9981 beloftenpodium.jpg (441 KB)

Ook op het podium van het team Mettepenningen, de van het competitie-veldrijden-afscheidnemende Victor Vandebosch 

OOS_0001 Victor Vandebosch.jpg (430 KB)

Volledige uitslag klik hier

Fotocredits TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!