Happy Dog Cat

Zaterdag GP Leuven en niet voor het laatst

Zaterdag GP Leuven en niet voor het laatst

Op zaterdag 22 februari 2020 rijden de veldrijders op de terreinen van Kazerne De Hemptinne de Rectavit GP Leuven. Ook de komende drie seizoenen zal er in Leuven gecrost worden.

Het einde van het veldritseizoen is dan wel nabij, maar dat neemt niet weg dat er gestreden wordt om een cyclocross te winnen. Komende zaterdag zal dat het geval zijn in het Leuvense.

“Vorig jaar kregen we hier ook één van de spannendste wedstrijden van het seizoen voorgeschoteld”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Met toenmalig Belgisch kampioen Toon Aerts werd de erelijst weer wat mooier. We zijn ervan overtuigd dat het zaterdag opnieuw een mooie strijd wordt. Aerts kan zelfs alleen recordhouder worden met drie overwinningen in Leuven.”

“Ook bij de vrouwen en de jeugd belooft het de moeite te worden”, zegt Erwin Vervecken van organisator Golazo. “Bij de vrouwen verschijnen praktisch alle toppers aan de start. En bij de junioren hoopt wereldkampioen Thibau Nys voor het tweede jaar op rij de overwinning op zijn palmares te schrijven en zijn seizoen mooi af te ronden."

Alvast nog 3 seizoenen cross in Leuven

Stad Leuven en Golazo bereikten bovendien een akkoord omtrent een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de komende drie seizoenen. “We zijn zeer blij dat de Leuvenaars ook de volgende jaren in eigen stad kunnen genieten van het veldrijden”, klinkt een gelukkige schepen van sport Johan Geleyns.

“De voorbije drie jaar viel de cyclocross in Leuven twee keer op het einde van het veldritseizoen. Daar komt volgend seizoen wellicht verandering in. De wedstrijd wordt verschoven, vermoedelijk naar 14 november, al moet daar nog een akkoord over verkregen worden van de KBWB en UCI. Als stad kunnen we daar alleen maar blij om zijn.”

Fotocredit TFoto / bron: Golazo

Info Rectavit GP Leuven op 22 februari 2020 klik

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!