Dockx en Nys dubbelen dit weekend

Dockx en Nys dubbelen dit weekend

Net als in Middelkerke op zaterdag mochten Aaron Dockx en Thibau Nys ook op zondag het zegegebaar maken, in het Nederlandse Hulst voor de Vestingcross.

Wind of geen wind, the show must go on, moet Aaron Dockx gedacht hebben. De jongeman uit Rijkevorsel won dit veldritseizoen élke wedstrijd waar hij van start ging en dat was in Hulst niet anders. Al in de eerste ronde trok Dockx stevig door, bouwde zijn voorsprong uit en soleerde naar de zege.

"Dit is de mooiste cross van het jaar, ik wilde hier absoluut op een mooie manier winnen.", zei Aaron naderhand, die dus dit weekend de dubbel pakt met zijn zege gisteren in Middelkerke. Hij pakt eigenlijk gewoon alles dit veldritseizoen!

Kenay De Moyer en Silas Kuschla werden respectievelijk tweede en derde. Julia Kopecky was het eerste meisje bij de nieuwelingen en Mika Vijfvinkel (Ned) de beste van de eerstejaars nieuwelingen, 10de algemeen.

Bij de juniores kregen we een kopduo met Thibau Nys en Tibor del Grosso in de Vestingcross, de nummers 1 en 2 van daags voordien in Middelkerke. Toen Del Grosso in de voorlaatste ronde even doortrok, leek Nys te moeten bijpikkelen maar in de laatste ronde keerde de wereldkampioen de rollen om en snelde hij er vandoor om net als Dockx de dubbel te pakken dit weekend. Nys jr rijdt volgend weekend met de GP Leuven zijn laatste van dit seizoen.
Tibor del Grosso verzekerde zijn tweede stek in de grensstad en Jente Michels werd een mooie derde.

Volledige uitslag klik hier

Fotocredit TFoto.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!